Prosvetni glasnik

ЗЛПИСНИК ГЛАВНОГ

ИРОСВЕТПОГ СЛВЕТА

9

лете СтанојевиЛа и Миливоја СаковиКа, да их Оавет ирегдеда и да каже своје мишљење, да ди та дида треба и даље задржати у сдужби учитељској иди не. Оддучено је: да дисципдински одбор нрегдеда акте и Савету ноднесе свој роФерат о кривицама ових учитеља. V Прочитано је аисмо г. застуанша министра иросвете и црквених аослова НБр. 5979., којим нозива Гдавни Просветни Савет да нрегдеда сведоџбе г. Тодора АндрејевиЛа и да каже да ли он има квадИФИкацију за учитеља му:шке и иотног певања у нашим средњим шкодама. Оддучено је: да се умоле г. Др. В. \ БакиК, нроФесор учитељске шкоде и г. Св обода, учитељ музике у реалци да Савету реФерују о сведоџбама овога кандидата. VI Ирочитано је аисмо г. застуиника мииистра иросвете и црквених иослова, којим снроводи молбу са документима г. Петра Димипа, учитеља, Гдавноме Просветноме Савету, да ирема њима каже, има ли услова да со г. Димићу уваже године учитељске службе на сграни нроведене. Одлучено је: да г.г. Стеван Д. Ноиови/К и Петар НикетиК ре®ерују Савету о тој ствари. С тим је састанак закључен.

састанак ссххх1х 30. Августа 1884. год. у Београду Били су: потиредседиик Ст. Д. Попоиић; редовни члпноеи : Арх. II. Дучић, Љубомир Ковачевић, Драг. Плнјел, Др. Д. СтеФановић, Јеврем А. Илић; ванредни члаиови : Јован 'Борђевић, Др. Павле Стејић и Петар Никетић. Пословођа Жииојин П. Симић. Попгго је прочитан и примљен замсник 238. еастанка:

I Прочитано је иисмо г. застуиника министра иросвете и г^рквених иослова од 14. Августа, ПБр. 6903., којим позива Гдавни Нросветни Савет да нрегледа сведоџбу г. Бује ВеличковиКа, и каже да ли он има квалиФикацију за предавача наших средњих шкода. Оддучено је: да г. Вуја има добру квалиФикацију за нредавача фидодошких и историјских предмета у нашим средњим школама. II Прочитано је иисмо г. застуиника министра иросвете и ирквених иослова од 23. овог мссеца, ПБр. 7540., којим нозива Главни Просветии Савет да нрегдеда сведоџбе г. ВеКеслава Мајзнера, и да каже да ли г. Мајзнер има законску квалиикацију за предавача у нашим средњим школама. Одлучено је: да г. Мајзнср нема потнупу квалиФикацију за предавача у нашим средњим школама. III Како се из досадање нрактике нри оцењивању квалиФИкације кандидата за нредаваче у средњим шкодама у Гдавноме Просветноме Савету ноказадо, да је Савет у разна времена раздично судио о квалиФИкацији, коју су кандидати доказивали документима Формално једнаким, то да би се од сад у таким питањима решавало на једној основи, одлучено је: да наставни одбор изради ту основу и поднесе је Главном Просветном Савету на решење. IV Прочитано је иисмо г. застуиника министра иросвете и црквених иослова од 22. овог месеца, ПБр. 7527., којим позива Главни Просветни Савет да нрегледа сведоџбс г. Бохумила Свободе, и да каже да 2