Prosvetni glasnik

ЗАПИСНИК ГЛАВНОГ Г1РОСВЕТНОГ СЛВЕТЛ

8

у њој има слика к.оје би тго наставу биде од штетног утицаја. Главни Просветни Савет оддучио је : Да се поменута књижица не уиотреби у основој настави. V Претресен је програм из певања у основној шкоди и усвојен је са допунама.

С тим је састанак закључен.

САСТАНАК ССХХХУП 5. Јула 1884. год. у Београду ћили су: нредседиик : Д. Нешић ; лотггредседник Ст. Д. Пополић, редовни чланови : Јос. Пецпћ, Љуб. Ковачевић, Драг. Плајел; ванредни чланови : Милан Андоновић и Јован "Борђевић. Пословођа Жив. П. Симић. I Прочитан је занисник 237. састанка. Примљен је и нотиисан. II Претресани су арограми за основне школе ниже и више из : лепог писања, цртања, гимнастике и женског рада и усвојени су сви са изменама у њима учињеним. III Прочитано је нисмо г. Сипђела Фирмилијана, којим спроводи Гдавном Просветном Савету катихизио за средње школе ноправљен по примедбама Главнога Просветног Савета. Гдавни Просветни Савет одлучио је : Да иређашњи ре®еренти г.г. Дучип и ИлиЛ нрегдедају и Савету ре®ерују да ди су исправке све учињене. И е тим је састанак закључен.

САСТАНАК С( XXXVIII Р2. Августа 1884. год. у Београду. ■ Били су: нредседник Дим. Нешић ; нотиредседсвдиик: Ст. Д. Поновић; редовни чланови : Арх. Н. Думић, Љуб. Ковачевић, Драг. Плајел, Јеврем А. Илић; ванредни чланови ! Мил. Андоновић, Јован 'Борђевић и Пет. Никетић. Пословођа Живојин П. Симић. I Прочитан је записник 237. састанка. Примљен је и нотписан. II Прочитано је иисмо г. заетуинша министра просвете и црквених иослоеа од 25. Јула ове године, ПБр. 6173., којим позива Главни Просветни Савет да ирегдеда сведоџбу г. Живка Петрови&а , који је свршио философски Факултет, и да каже има ли исти квалификацију за предавача у средњим шкодама. Одлучено је: да г. Живко има врло добру квадиФИкацију за предавача филолошких предмета у средњим школама. III Прочитана су иисма г. застуиника министра иросвете и црквених иослова ПБр. 5570., 6898. и 6899., којима нозива Главни Просветни Савет да прегледа сведоџбе г.г. Вогдана Сремца из Сегедина, Антонија МанојловиКа и Оимеуна Ћелаиа, и да каже имају ли поменута лица законску квалиФикацију за предаваче наших средњих школа. Оддучено је: да ни један од именованих нема законску квалиФикацију за предавача у нашим средњим школама. IV Прочитана су иисма г. застуиника министра иросвете и црквених иослова ПБр. 5758., 6450. и 6776., којима спроводи Главном Просветном Савету акте по кривицама учитеља Петра ЈовановиКа, Мџ-