Prosvetni glasnik

ПРОС ВЕ Т НИ ГЛА СНИК Иолаби два пут сваког месецл у свескама од 3 и || претилата се шл.бе више табака. Цена је : за Србију 1 2 дин., а за Црну # ЈУ п.рави Гору, Бугарску, Босну, Херцеговину, Аустро-Угарску, # Кр. Срп. дрзкавне шташпарп.је. Румунију и Турску 15 динара на годину. и

А РУКОПИСИ УРЕДНИШТВУ.

VI СВЕСКА У Београду 31. Марта 1886. ГОДИНА VII

УКАЗИ ЊЕГОБОГ БЕЛИЧАНСТБА

\ Његово Величапство ЈСраљ блатоволео је■ јпсазом својжм од 23. ов. месеца уважжти оставшу свжју г. г. мпнмстара ж у исто време поставити: за председника свога министарског савета и министра унутрашњих дела, г. Милутина Гарашанииа; за свога министра војеног, г. ђенерала Ђуру ХорватовиЛа, команданта активне војске, задржавајући га и даље за команданта активне војске ; за свога министра Финанције и застунника министра народне иривреде, г. Чедомиља МијатовиКа, изванредног посланика и онуномоћеног министра у Лондону ; за свога министра иравде, г. Димитрија МаринковиКа, министра на расположењу; за свога министра иностраних дела, г. пуковннка Драгутина ФранасовиЛа, министра на расположењу, с тим да задржи своје место и ранг у војсци, и нрава с њима скоичана; за свога министра грађевина, г. пуковника Петра ТоиаловиЛа, с тим да задржи своје место и ранг у војсци и права с -њима окопчана; и за свога министра просвете и црквених послова, г. Милана Кујунџи&а, изванредног посланика и опуномоћеног министра на расположењу.

Његово Величанство Краљ бљ&говољео је на предљог министра иросвете ж црквеиих посљова, утсазом својжм од 6. Марта ове год. поставжтж: Атанасија УрошевиЛа, ђакона и писара друге класе конзисторије епархије жичке, за писара ирве класе епархнјске конзисторије нишке.

•2,6