Prosvetni glasnik

ЗАПИСНИК ГЛАВНОГ ПРОСВЕТНОГ САВЕТА

123

Постављења управитеља основних школа Актом министра проовете и црквених послова од 11 Фебруара о. г. Постављени су : г. Светозар ВучовиК, за управитеља основне школе у Средњеву, округа пожаревачког. г. Глшорије БелоиавлиЛ, за управ. осн. школе у Трстенику, окр. крушевачког.

Премештаји и разрешења од дужности наставника основних школа

Актом министра иросвете и. цртсвеиих послова

1 Премештени су: у нишком округу : гђа Љубица Проти&ка, учитељица I и II разреда у Малчи, у Печењевце^ 11 Фебруара ове год. ло молби.

г. Илија ИлиК, учитељ у Печењевцима, у I и II разр. у Малчу, 11 Фебруара ове год. по молби.

II Разрешен ]е: у смедеревском округу : г. Владимир СавиК, привремени учитељ у Малој Плани, 13 Фебруара ове године јер није отишао на дужност.

Записник Главног Просветног Савета

САСТАНАК СССХХТ1 10 Децембра 1886 год. у Београду Биди су : иредседник Ст. Д. Попови-ћ; редовни чланови: др. Ник. Ј. ПетровиЋ, Мих. Валтрови-ћ, Свет. ВуловиЋ, Јован Жујови-ћ, Ђ. Козарац, Љуб. Ковачеви-ћ, Момчило Ивани+|, др. Милан Јованови-ћ ; ванредни чланови: др. Љуб. НедчЂ, Мих. ЂуровнЋ, Бор. Тодорови+1, Ср. Ј. СтојковиЂ, Ник. Попови-ћ и Марко Антонови-ћ. Деловођа и ванредни члан Мил. Марковић. I Прочптап је и иримљеи записпик 325-ог састаика. II Прочптано је иисмо г. Министра иросвете од 9. овог мес. ПБр. 13.532, којим се шиље Просветноме Савету на преглед и оцену дело

у рукопису под насловом „Геометријеко Дртање за средње школе«, од г. Стојана Марковића проФесора и директора ниже гимназије у Шанцу, које писац подноси на оцену и моли. да се усвојп као учебник за школску потребу и да му се допусти, да га може о своме трошку штампати. Одлучеио: да се рукоппс упути на преглед и оцену г. г. Стеви Давидовићу и Владиславу Тптелбаху проФесорима. III Прочитано је иисмо г. Министра Просвете од 10. о. м. ПБр. 13.728, којимсе шиље Главном Просветном Савету сведоџба г. Војислава Вуловића свршеног ђака историјскоФилолошкога Факултета Велике школе и пита се Главни Просветни Савет за мишљење о 16*