Prosvetni glasnik

ПРОСВЕТНИ ГЛАСНИК

Излази два пут сваког месеца у свескама од три и

ГСРЕТПЛЛТА СЕ ШАЉЕ

ВИШЕ ТАБАКА. Ц еНА ЈЕ : ЗА С рБИЈУ 12 ДНН., А ЗА ЦрНУ јк угфави ГоРУ, Б уГАРСКУ, Б оСНУ, Х ерЦЕГОВИНУ, А уСТРО- У гАРСКУ, # КР. 0-11' I I. ДРЖАВ. ШТАМПАРИ1В Р умунију и Т урску 15 ДИНАРА на годину. | А рукописи УРЕДНИШТПУ.

XII СВЕСКА У Београду 30 Јуна 1887 ГОДИНА VIII

Укази Његовог Беличанетва

Његово Величанство Ераљ, на иредлог министра иросвете и црквенш иослова, благоволео је указо.м својим од 10 Јуна ове године иоставити : Ва проФесора београдске учатзљеае гаколе Живзјина П. Симика, секретара I. класе* Јшнистарства иросвете и црквених посдова.

Његово Величанство Ераљ, на иредлог министра иросвете и црквених иослова, благоволео је указом својим од 11. Јуна ове године, иоставити : За секретара I. класе минисгарства цросвете и црквеиих иослова Андру Николика, бившег ирољесора бзоградске гимназије.

Записник Главног Просветног Савета

САСТДНАК СССХХХТИ 2!о. Аарила 1887 год. у Веограду Били су: аредседник Ст. Д. ПоповчЂ; редовни члапови : др. Ник. Ј. Петрови-ћ, Свет. ВуловиЋ, Јов. Жујови -ћ, Ђ. Козарац, Љуб. Ковачеви-ћ, Момчило Иванић, др. Милан Јованови11 , др. Н. Милаш, архимандрит; вапредни чланови : др. Л>уб. Недић, Жив. Поповић, Бор. Тодоровић, Ср. Ј. Стојковић, Никола Попови1., и Марко Антонови-ћ. Деловођа и ванредни члан, Мил. Маркови^ћ.

I Прочитан је и примљен записнпк 335-ог састанка. II Црочитапо је иисмо г. Министра иросвете и црквених иослова од 17, ов. м. ПБр. 4.410 ИРОСВЕТНИ ГЛАС11ИК

којим се достављају Главном Просветном Савету докумепти г. Јована Тополовшека, проФесорског кандидата из Беча, и пита се Савет о томе : да ли се поменутом кандидату може признати квалификација за наставника средњих школа на основу поднетих докумената. Савет је одлучио: да се умоли Ђ- Козарац, да прегледа кандидатове сведоџбе и да о томе реФерише Савету. Г. Љуба КовачевиК, члан комисије за избор капдидата за надзорнике основних школа, прочитао је у Савету листу изабраних кандидата. После подуже начелне дебате са 8 про тиву 7 гласова, Савет је усвојио листу изабраних кандидата, коју јекомисија саставила. 58