Prosvetni glasnik

800

ПРОСВЕТНИ Г.1А0НИК

Да би Опсерваторија овај посао могла успешно извршити препоручујем вам да у почетку инсталисања ових стација поред народних шкода у подручном вам школском округу обратите озбиљну пажњу и укажете потребну заштиту, да учините пажљивим посматраче и друга заинтересована дида на култуЈши и научни значај ових стација и да сваком згодном приликом обаветшавате посматраче о савесном раду у њима. За сва потребна обавештавања по овоме предмету може се сваки обратити непосредно директору опсерваторије. ПБр. 4865 25 маја 1901 год. Београд. Министар просвете и дрквених посдова, Љ. Ковачевић с. р.

Свима школским иадзорницима Директор Метеоролошке Опсерваторије Ве.шке Школе писмом од 22 овога месеца Бр. 855 доставио ми је, да би за успех нашег метеоролошког рада било врло добро, да учитељи и учитељице који су вољни помоћи Опсерваторију у њеном метеоролошкок раду, кад буду долазили у Београд — посете Опсерваторију, и ту се обуче у вршењу послова по нашим метеоролошким стацијама. Препоручујем Бам да наредите свима учитељима и учитељицама да посете Метеоролошку Опсерваторију, кад буду долазили у Београд, јер ови послови нису скопчани ни са каквим нарочитим трошковима, а свакоме могу бити од користи. ПБр. 4866 25 маја 1901 год. у Београду. Министар дросвете и црквених послова, Љ. КоеачевиЂ с. р.

Свима шкодским надзорницима Господин Министар нросвете и црквених послова по сасдушању Гдавног Просветног Савета одобрио је, да се књига Сунцокрет коју су саставили надзорници београдских народних школа, а уредио г. Мих. Јовић, пр. виши учитељ у Београду, може куповати за поклањање ученицима о овогодишњим испитима. Књига се може поручити нреко г. Ђ. Пвковића, учитеља основ. школе у Београду на Теразијама. Известите о томе све шкодске одборе у Бажем округу. ПБр. 5043. 28 маја 1901 год. у Београду. По наредби Министра просвете и црк. послова. РеФеренат, Л. Лазаревић