Prosvetni glasnik

ОЛУЖБЕНИ ДЕО

1561

руднички округ: Јован М. г БориК, заст. учит. у Јарменовцима; пожаревачки округ: Катарина АтанацковиИева, заст. учит. у Пожаревду; смедеревеки округ : Ружица Проки&ева, учит. у Радоваљу; тимочки округ : Сима МартиновиД,, свешт. заст. учит. у Злоту, УПРАЗКЊЕНО ЈЕ МЕСТ0 крајински округ: Јовану ИлијсвиЉ/, заст. учит. Штубик.

РАС1ШСИ И 0ДЈ17КЕ МИНИСТРА ПРОСНИТИ И ЦРКВЕНИХ П0СЈ10ВА

Директорима Гимназија Ради једнообразности и ради вођења тачних података.о здрављу ученика, као и о онима који у току године промене завод, одлучио сам да се у будуће декарски преглед ученика у свима средњим школама има извршити најдаље до 15. септембра, и да се сваком ученику, при испису пз једне школе, поред школског уверења, има дати и његов л.ист који садржи податке о теду и здрављу. ПБр. 13688 2. новембра 1901 год. у Београду. Министар иросвете и дрквених иослова, Љ. Ковачевић с. р.

Директорима Гимназија Решењем својим од 8. о. м., ПБр. 12320 господин министар просвете и црквених посдова одобрио је, да се књига: Ботаника, за више разреде средњих школа, коју је по Г. Бонију израдио Жив. Ј. Јуришић може употребити као привремени уџбеник у вишим разредима средњих шкода. Извештавате се о овоме ради знања и потребног саопштења наставницима овога нредмета. ПБр. 12590 10. октобра 1901. год. У Београду.

Начелник Мивистарства просвете и црк. иослова, Ст. Ловчеви^