Prosvetni glasnik

1562

ЛРОСВЕТНИ ГЛАСНИК

(Јвида школским надзорницила Неколиким раггијим расиисима министарства просвете и црквених послова, препоручивано је свима шкодским одборима да за своје шкодске књижниде претплате дист „Учитељски Весник", у којем ће сваки наставник основне школе наћи себи доста градива за успешниј и -рад у шкоди. Еако министарство држи, да овај распис није вама познат, то вам се ово доставља ради зиања и даљега управљања. ПБр. 14381 20. новембра 1901. год. у Београду. Министар нросвете и црквених послова, Љ. КовачевиЂ с. р.

Свима школским надзорницима^ Директорима гимназија (државних и нриватних), Унравитељима .Учитељских Жкола^ Управитељима Виших Женских Школа, Ректору Богословије Решењем својим од 20. овога меседа, ПБр. 14586, господин Министар просвете и црквених послова одобрио је, да се књига: „Србија у сликама" од проФ. Ђ. М. Станојевића, коју је издао Дим. М. 'Борић, овд. књижар, може набавити за књижнице народних школа — средњнх школа стручних школа. Извештавате се о овоме ради знања и потребног саопштења школским одборима у вашем школском округу. ПБр. 14286 20. новембра 1901. год. у Београду. НачелЈаик Министарства просвете и црк. послова Ст. Ловчевић

Свима надзорницнма народннх школа Решењем својим од 20. овога месеца, ПБр. 14285, господин Министар просвете и црквених послова одобрио је, да се књига: „Трговачка Рачуница" од д-ра Ђорђа М. Петковића, проФесора гимназије Вука СтеФ. Еарацића, може набавити за књижнице народних школа. Извештавате се о овоме ради знања и потребног саопштења свима школским одборима у вашем школском округу. ПБр. 14285 " ( 20. новембра 1901. год. У Београду. Начелник Министарства иросвете и црк. послова Ст. ЛовчевиЋ.