Prosvetni glasnik

336

игоевктни гласник

Г. д-р Лука ПапиИ, адотекар из Шаггца, 25. .јуна 1905 год., цридиком својега иуховања поеехио је школу Врасинску и подарио (10) десет динара за издржавање сиромашиих ученика ове школе.

Нова Аџибеговачха Земљорадничка Задруга ноклонида је школи у Повом Аџибеговцу 4 ком. Календара Земљорадничка Задруга за год. 1905 у вредности 4-80 дин. да се награде одлични учеииди.

Г. Недељко Ковачеваћ, трговад из Ваљева, поклонио је школи глоговачкој пет комада књига „Споменица о ирослави стогодишњице устаика под Карађорђем"« у вредности 2,50 дин., да се раздаду одличним ученицима о овогодипгњем испиту.

Народној књижници с читаоницом основне школе гологлавске иодарили су, и то: Г. Недељко КовачевиА, трг. из Ваљева, 4 динара, једаи »Пољопрпвредни Календар« за 1903 и један зидни календар за ову годину; Г. Никола ВујиЖ, трг. из Ваљева 4 динара; Г. Владимир Матић , књижар из Ваљева, једиу књигу (»Жнвот и дела Кара'Ворђа Петролнћа") у тврдом иовезу, у вредности 6 динара; Г. Милутин Жујовић, свештеник памбуковички, носледње (ХПГ.) коло »Српске Књ. Задруге", у вредиости 0 динара; и Г. Марко МихаиловиК, мех. из Голе Главе, 2 динара и 3*60 динара у кн.игама разне садржине. Управе школске и овим путем изјављују племенитим дародавцима, и извршиодима завештења своју топлу захвалност, а управа школе витеасевске моли се Богу да да рајско насеље пок. Богићу Николићу.

„Просветни Гласник" излази у месечним свескама од 6 и више табака, на великој осмини. — Стаје годишње: за Србију 12 динара, за друге земље 15 динара (франака). — Претилата се шаље Уарави Државне Штамиарије Краљевине Србије у Београду. — Рукоииси се шаљу уредништву (Министарство аросвете и ирквених иослова у Веограду). Они се, на захтев иисаца, враАају. Одговорци уредник вдад. т. сјтсојевић штампа Краљипе Наталијк гл. вр. 82. државнл штд]уц7дри <ЈА

*