Prosvetni glasnik

СЛУЖБЕНИ ДЕО

365

Члан 12. Заниеник о течајном исииту, у који удази и списак са оценама свију ученика, потписују сви чланови испигног одбора. Записник се чува у игколској архиви. Члан 13. Учениди, који би, бодешћу иди каквим другим оправданим узроком, биди спречени да подажу течајни испит у месецу јуну, подагаће га првих дана нове шкодске године. Члан 14. Ученици IV. разреда, на које би се применио чл. 41. закона о средњим школама, полажу нижи течајни испит тек по положеном разредном испиту, почетком нове школске године. Члан 15. За ученике IV. разреда престају предавања 26. маја. Ова правила нижег течајног испита у Богословији Св. Саве одобрио је господин Министар просвете и црквених послова својом одлуком ЦБр. 851 од 29 маја 1906 године.

И 3 М Е Н Е Чл. 55-а и 55-6 Допуне ТариФЛ по којој се плаћа зарада свима раднициша Државне Штампарије Од 26. Априла 1900. године ПВр. 2543

Члан 55-а Радници-це Државне Штампарије могу одсуствовати но приватноме послу у једној годинн дана и то: а), који су као радницн-це провели на раду до једну годину дана могу одсуствовати само без нлате; б), који су као радници-це преко 1 до 5 година могу одсуствовати с правом на плату највише 5 дана; в), који су као радници-це преко 5 до 10 год. могу одсуствовати с правом на плату највише 10 дана; г), који су као радници-це преко 10 до 15 год. могу одсуствовати с правом на плату највише 15 дана; п д), који су као радници-це преко 15 година могу одсуствовати с правом на плату највише 20 дана. Дужа одсуства могу бити само без плате. Изостанци од рада због славе, венчања или смртнога случаја у породици, не сматрају се као одсуство, а тако исто као одсуство не сматра се и време проведено на војноме прозиву и вежбању и за те дане сви радници имају плату.