Prosvetni glasnik

828

ПРОСВЕХНИ ГЛАСНДК

Инструмената (снрава) за свирање има много и разних; најважнији су: виолина и гласовир (ииано, или фортеииано, и.ти кливир). Отвор'те уџбеник! Прочитај ти све испочетка под „I опште одредбе* до „II о тону у музици"! То ћете говорити — то да знате идућег часа. Ђ. М. Стојчевић.

МУЗЕЈ СРПСРСЕ ЗЕМЉЕ ЕЛЕМЕНТИ ВЛАСИНСКЕ ФЛОРЕ (А1§ае, Вгуорћу1а, Р1:ег1с!ору1:а е1 Рћапего^агпае) од Д-ра Недељка Кошанина

(СВРШБТАК) Р1ег111орћу(а Р о ] у р о А1 а с е а е Суз^орГепз јгадШз Вгипћ. На стенама у буковој шуми испод Букове Главе, на местима где је шума ретка. АзргсИит јгИх таз 8тр . Влажна и кршевита обала више Малог Моста и поред Црквеног Потока у буковој шуми. АзрШит зрти1озит 8ту . Поред Црквеног Потока у области букове горе. Рћедор^еггз Агуор^еггз Рее. На стенама више Малог Моста. Азр1епшт ГгГећотапез НшЈк. Изнад Карапанџиног Моста. Азр1епГит зер1епИопа1е НоЉп. На стенама више Малог Моста и на десној обали реке Власине изнад Карапанџиног Моста. АТуггит јгИх (етгпа ВоЉ. У буковој шуми више Црквене Мале. ШеггАшт адиШпит Кићп. Пзнад Чавдарове Мале са Не1оћогиз о(1оги8. Е^ихзе^аоеае Едигзе1иш тахгтпт 1лпк. У Потоку исиод Дојчинове Мале, чија је околина обрасла брезом, јасиком, а местимично и буквом. Едигзе1ит апепзе Б. На ливадама поред реке Власине, више Карапанџиног Моста. Едиг$е1ит ра1изГге Б. На влажним ливадама свуда око Блата и у долинама његових притока.