Prosvetni glasnik

( 1118

Просветни гласник

2) Уколико би материјал недостајао или био неприступачан, вршити приказе помоћу слика, шема и сличних средстава. 3) У IV разреду гимназија, реалки и грађанских школа не помињати специјалне називе појединих бојних отрова већ се задржати на њиховом деловању на организам. II Хигијена У VII разреду гимназија, VIII разреду реалки, V разреду учитељских школа и IV разреду грађанских школа: Напади из ваздуха (начин, средства и опасност рд рвих напада). Преглед бојних отрова и њихово дејство на организам. — Лична заштита (маска, апарат са кисеоником и зашт^тно одело). Практичне вежбе са свима средствима личне заштите. Скупна заштита (склоништа, заштитни ровови). — Прва помоћ озлеђеним од бојних отрова. Приказивање материјала и средстава за указивање прве помоћи и лечења као и начина указиваЊа прве помоћи. — Вежбе у указивању прве помоћи. Уколико би материјал недостајао или био неприступачан, вршити приказивање помоћу слика, шема и сличних средстава. 16 октобра 1940 године Министар просвете Београд Д-р Корошец с. р IV бр. 14150 Напомена: Ова допуна програма има се провести још у току ове школске године. Као приручници за наставу овог градива наставницима хемије и хигијене могу послужити Правилници о заштити од ваздушних напада I, II, Ш и IV део.

0 Д Л У К Е

I бр. 29454 10-Х-194О год. Испитна комисија за полагање држ. стручиог испита стручног и гехничког особља Океанографског института у Сплиту — постављење члана заменика.

72 На основу § 14 Закона о чиновницима и чл. 2 и 29 Правила о полагању државног стручног испита чиновничких приправника у ресору Министарства просвете постављам:

за члана заменика на општем делу испита Испитне комисије за полагање државног стручног испита стручног и техничког особља Океанографског института у Сплиту Урлића Шимуна, одјелног савјетника Испоставе Банске власти у Сплиту. 15 октобра 1940 године Министар просвете Београд Д.р Корошец С р.