Prosvetni glasnik

Општи део

1153

уноси које је године и са каквим успехом и владањем дотични ученик завршио разред. Нису ретки случајеви да извесне управе народних школа издају сведочанства на непрописаним формуларима, без потребних података и довољно таксе, тако да се из тога не може видети да ли је именовани завршио IV разред или не, Да се ови неправилни и недопуштени поступци не би понављали, скреће се пажња управитељима народних школа да строго воде рачуна о томе да се убудуће издају сведочанства само оним лицима која су завршила четири разреда основне школе, и то на прописаном формулару државног издања са прописаном таксом, По наређењу Министра просвете, за начелника Одељења за наставу Драг. Галијан с. р.

бр. 14456

26-Х-1940 го,д У пошумљавању могу учествовати ученнци основнкх и средн>и\" школа. 78 Господин Министар просвете, одлуком својом IV бр. 14456 од 25 октобра 1940 године, одобрио је: да ученици оснокних и средњих школа могу учествовати у јесењој сезони пошумљавања. По наређењу Министра просвете, за начелника Одељења за насТаву Драг. Галијан с. р.

8-Х-1940 год. Изгнање Левца Бориса из свих средњих школа

79 ЈУ^бр. 12072 Господин Министар просвете је 6 октобра 1940 године, под IV бр. 12072, на основу § 43 Закона о средњим школама одобрио ОДлуку Наставничког савета Мушке реалне гимназије у Земуну, да се Левгц Борис, ученик VI разреда, казни на основу § 43 тач. 4 Закона о средњим школама изгнањем из свих средњих школа у Краљевини без права на полагање приватних испита. По наређењу Министра просвете, ' за начелника Одељења за наставу Драг . ГалиЈан с. о.