RTV Teorija i praksa

lingvistike i leksikografije ovakva ispitivanja dosta retka, smatra se da će nagrađeno delo imati širi teorijski i metodološki značaj.

Godišnja nagrada za naučno delo ili primenjen naučni rad iz oblasti telekomunikacija, dodeljena je, prema jednoglasnoj odluci žirija, u sastavu: dr ing. Aleksandar Marinčič, predsednik i članovi; dr ing. Milorad Obradović, ing. Radoljub Žižič, ing. Jovan Pavlović i mr ing. Aleksandar Zaborski, autoru dela Impulsna elektronika (izdavač „Naučna knjiga”) dr SPASOJU TEŠIĆU, redovnom profesoru Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu. Žiri je konstatovao da je u nagrađenom delu obrađena materija koja se neposredno primenjuje u oblasti televizije i radija. Pored sistematizovanja obimne literature iz oblasti impulsne elektronike, autor je koristio veči broj svojih naučno-istraživačkih radova iz područja regenerativnih kola, što knjizi, kako je to žiri zaključio, daje poseban pečat originalnosti.

Nagradu za ukupno godišnje ostvarenje u radio-stvaralaštvu, žiri u sastavu: Branislav Đuričić, predsednik i članovi: Ranko Lozo, Miloš Jeftić, Dušan Sekulić i Jovan Hadži-Kostič, dodelio je MILUTINU MILENKOVIĆU, ing. VELIMIRU ŽUGIĆU, MIRKU KLARINU, MILIVOJU LIČINI i RADETU ERCEGOVCU - za učestvovanje u radu zajedničke ekipe izveštača jugoslovenskih radio-stanica sa skupa nesvrstanih u Kolombu. I pored teških uslova rada, zahvaljujući zalaganju, profesionalnom znanju i dobroj organizaciji

194