RTV Teorija i praksa

oba dela ekipe - novinarske i tehničke, prema oceni žirija, ostvaren je kvalitetan rad sa visokim profesionalnim i političkim dometom.

Žiri, u istom sastavu, dodelio je nagradu za ukupno godišnje ostvarenje u televizijskom stvaralaštvu DUŠANU MITEVIĆU. Žiri ocenjuje da je Dušan Mitevič u protekloj godini imao više izuzetnih i vrlo zapaženih programskih ostvarenja, među kojima posebno izdvaja: a) emisiju u živo, u kojoj je sekretar Izvršnog komiteta Predsedništva Centralnog komiteta SKJ drug Stane Dolanc odgovarao na mnogobrojna pitanja gledalaca o odnosima u međunarodnom radničkom pokretu i stavovima SKJ u vezi sa pripremama za Berlinsku konferenciju komunističkih partija Evrope; b) emisiju u kojoj je, neposredno pred Berlinsku konferenciju, drug Aleksandar Grličkov, sekretar u Izvršnom komitetu Predsedništva Centralnog komiteta SKJ, govorio i odgovarao na pitanja gledalaca o završenim pripremama za Berlinsku konferenciju i stanju u međunarodnom radničkom pokretu. Obe ove emisije, koje je Dušan Mitevič i pripremio i vodio, žiri je smatrao visokom afirmacijom televizijskog novinarstva i izuzetnim programskim doprinosom, imajuči posebno u vidu politički momenat u kome je ovo realizovano.

Godišnja nagrada za dugogodišnji doprinos razvoju Radio-televizije Beograd pripala je RADIVOJU MARKOVIĆU. Žiri: Slavoljub Stefanović-Ravasi, predsednik i članovi; Srđan Barić, Svetolik Mitič, Čedomir

195