RTV Teorija i praksa

radio-novinarstvu. Sada je urednik i realizator obrazovnog bloka Dobar dan, porodico (Vreme radoznalosti ponedeljkom) na Prvom programu Radio-Beograda. U njenom radu zapaža se trajno opredeljenje za kolažne forme i emisije dokumentarne fakture. Nosilac je dve nagrade na Nedelji radija u Ohridu i dve godišnje nagrade Radio-Beograda. O reditelju Miroslav Jokić (1941) autor je i reditelj većeg broja dokumentarnih radiofonskih dela, koja je ostvario osobenim postupkom. Za Poetiku dokolice nagrađen je na prvom Festivalu jugoslovenske dokumentarne radiofonije (FEDOR 1986). U oblasti radio-drame, za delo Magla, đobio je više priznanja na Nedelji radija u Ohridu 1985. Ovo delo, iste godine, bilo je predstavljeno i na takmičenju ~Prix Italia”. O ton-majstoru Vladimir Horvatić rođen je 1948. godine u Beogradu, gde je završio srednju Elektrotehničku školu. Tokom 11 godina provedenih u Radio-Beogradu na snimateljskim poslovima osvojio je četiri godišnje nagrade.

DETE: Radio nam je oblika kockastog. A i nikad mi nije dosadno. Ja uvek slušam radio, samo ne umem baš tako kao mama da ga pustim. (Muzički akcenat)

SONJA MALAVRAZIĆ: Brana Petrović, pesnik.

BRANA Ja ne znam šta bih radio da nemam radio. PETROVIĆ: Otkako sam se rodio niko me nije tako razonodio. Pa, kako da se čovek ne čudi u tako maloj kutiji toliko dobrih Ijudi. To mora da je neka rabota velikog vrača u tako maloj kutiji toliko pevača i svirača. Vetrovi dalekih ostrva u mojoj sobi huje! Učiteljica kaže da je to zasluga struje. АГ u radiju ima i neki drugi đavo!

GLASOVI: ... rnoć govora, moć govora, moć govora (Muzički akcenat)

31