RTV Teorija i praksa

registrirala gotovo svaki detalj, a posebno su mi bili neobični drveni, visoki stupovi za antene, pa mi se činilo kao da se gradi neka ogromna lađa kojom ćemo putovati u svijet. Što da duljim? S mnogo uzbuđenja, i mnogo radosti u isto vrijeme, otišlo je prvi put u eter: „Ovdje radio-stanica Zagreb. Da li nas čujete?”

SONJA Radio-Zagreb čuo se te prve večeri u MALAVRAZIĆ: krugu od samo 40 kilometara. A pretplatnika je bilo 290. (muzika)

(SLAVKO Valovi, valovi, valovi moji, BATUŠIĆ): Zeleni - plavi - rumeni - zlatni.

SONJA Književnik Slavko Batušić poklonio je MALAVRAZIĆ: Radio-Zagrebu ove stihove.

(SLAVKO O kako je divno biti čarobna, BATUŠIĆ): čudna mreža Antena i pružati ruke visoko u zvjezdanu noć i hvatati kikotanje, ushite, smjehove Pariza - Londona - Madrida Vestminsterskih zvona! Kako je divno biti čudna, prečudna radio-makina i čuti sve i znati sve.

SONJA Dvadeset osmog oktobra 1928. počela je MALAVRAZIC: emitovanje druga naša stanica Radio-Ljubljana. (signal Radio-Ljubljane) Poj kukavice, ptice proleća. Taj poj je simbol preporoda, znak da su Slovenci i svojim radio-programom u naprednim tokovima svetske kulture. Ovo lepo zvučno rešenje realizovao je Franc Kramar.

36