RTV Teorija i praksa

MIROSLAV A na zidu palila se crvena svetlost i visilo MITROVIĆ: je u hodniku iznad studija: „Crvena svetlost k-ad sine, vasione talasi brzi tvoj već prenose glas ceo sluša te svet.”

SONJA Prvi koraci Radio-Beograda inspirisali su MALAVRAZIĆ: književnika Desimira Blagojevića. (signal Radio-Beograda) (muzika)

(DESIMIR U razdraganost duše ti neka se sazvučje to BLAGOJEVIĆ): " brsno S evropskog kontinenta sliva! Da čuješ braću iz Beča, Londona, Pariza i Praga, Da čuješ kako sad njihova duša sniva! O nepomućene radosti, radosti Nad horizontima ponoći našeg belog grada, Radio Beograd! Radio Beograd! (muzički uvod u monolog Ćesaru, čuj me!)

SONJA U međuratno doba radio je kod nas MALAVRAZIĆ: shvatan pre svega kao kulturno-obrazovna i umetnička ustanova. Bilo je to doba prvih koncerata u studiju, prvih obrazovnih programa, prvih emisija za decu, Ostalo je, međutim, veoma malo snimaka iz kojih možemo da saznamo kako se tada na radiju glumilo i šalilo. Izabrali smo dva primera sačuvana na gramofonskoj ploči, dve krajnosti.

DOBRICA Još ima dana MILUTINOVIĆ: još ima veka još ima puta da se isceli ta grdna rana sa srca našeg krvava, Ijuta.

38