Školski list

588

господа, у нбои ће сви народи сиати*; нити ће другг друга ни братЂ брата питати: ко в Господђ; вр-в ћв га сви позаавати, мало и велико, н сви ће се снажити и наслађавати на извору живота". Анђела нестаде; и бремиа умре; ал% кздђ поеле више столЂћа други нови храмг дизаше , неставише у нЂга више ни онога светога огнн, ни скиние, ш евесвето стонше празно; али изђ оне таме у светинБиизађе светлости изгмутноп. извора ухрамупотевоше реке блазкенетва за све народе на свету.

МаииунЂ и лнсица. Покажи ми — рече маимунЂ лиеиди хвалећи се, — покажи ми едео едино тако бистроумо и итрозвере, ков би шта учинити могло , што неби и н исто онако умео. А лукава лиеица рече : а покажи ти мени едно здино тако лудоглаво звере, коемЂ би и на умЂ надало, све оне лудоети чинити, што ихђ чинишђ тм.

Физикална игра. Да вода сама изђ чаше у чашу пређе, Узми едну пуну чашу воде; стави низђ нгодругу празну чашу, и турн едво парче пантлвике памучне илђ кончане или и одђ папира тако, да еднимЂ краемЂ у пунои а другимЂ у празнои чаши виси, и остави да кои часакЂ поетои, и вода ће изђ пуне у празну чашу прелазмти. ОћешЂ ла да сва вода онамо пређе, заденипан-" тлБику у пуну чашудо дна, а у празву само доврха. Оћеш ле да само наполе пређе, задени пантлБику до