Školski list

80

/

Лржаћете Г. да е ово невероватно, знам , но тешко оном , ком село капу крои, л вам се доволбно наплакати немогу!" Држлмо да ние на ове речи никоег комонтара нуждно, но коме е само мрва швечног срца остала он ће гледати, колко год може да помогне.

РешехгБ а. загонетака из броа 3, 1, Лед п снег. 2, у ватри омекне и растопнсе. 3, Кад се смрзне. 4, Пећ, псдрум« 5, Снег. 6. Ветар. 7, Зими. 8. Чомови, борови, еле и др. 9, пећ у зиму. 10. Мрак. 1». задаћа из брон 3. 1, Лед. 2, Изврни и изаћиће 999. 3,88%. 4, Трое идући едно за другим.

Гласоноша. Срб. школи уђурђеву. Предплату на по године послао е Г. ђ. Јоановић из Бае. Г. Ф. 5- У Сенти. Молимо да прпмите лист као и досад. Г. Т. П. у. Даровару. Заради ваше ланвске предплате изволите се на дотично место обратити.

Новн прилози на фонд шкоскога листа Приложниди: С т е ф а н Р о г и ћ парох 1 фт . Воганвска црква 1 фт . Ш к о л с к а к а с а 1 фт . Ј о в а н М а р и ћ тутор 1 фт . К о с т а ОбрадоЕић учителБ 40 нв. Богић Павлвић 48 нв. Јаков Н и к о л и ћ 20 нв. Скупа 5 фт . а. вр. Моисеи Бизумић учителБ у опатовцу 2 фт. и ђорђе Бороцки учителБ у Шаренграду 40Нвч. Новци ови послаће се у свое време благаиници Фонда.

Лист оваВ излази месечно триред: сваког 10, 20 и последн4г. Цена е на целу год 4 фт . на по год 2 фт.

Изд. и уре^уе Др ђ. Натошеваћ. — Штампа кралВв. угар. свеучид. печатшг*