Službeni list Srpske književne zadruge

рачуновођи у Крушевцу, Стевану Вптасу, царинику па Забрежју, и Стеви Миросављевићу, инжињеру у Крагујевцу. Према Српској Књижевној Задрузи стекао је права. на нарочиту захвалноет г. министар просвете и прквених послова који је једнога гимназискога професора. разрешио од дужности школске и упутио га на рад у Задрузи, п тиме јој учинио знатну помоћ. Управи је дужност пи на овоме месту исказати на томе топлу за– хвалност господину министру просвете.

Господин је председник пореске управе учинио сличну помоћ Задруви дајући могућпости Задругину матазинару, чиновнику свога одељења, да може више времена посветити раду на друштвеним пословима. Нека му је од стране Српске Књижевне Задруге на тој по– моћи велика хвала.

Г. Таса Миленковић, пређашњи начелник мини– старства унутрашњих послова а садашњи члан главне контроле, задужио је и Задругу и њену управу својим заузимањем да се број задругара и читалаца што више рашири. Управи је пријатно исказати и пред задругарском скупштином г. Миленковићу особиту захвалност.

Нека је такође хвала управи и персоналу државне штампарије на свему старању о штампању Задругиних. списа; нека је хвала и јавној штампи, која је својим одазивањем учинила да је читалачка пажња увек била будна према овој установи. Молимо скупштину на. 82вршетку овога извештаја, да се придружи управи и свим тим чиниоцима одржања и напретка Српске Ки: кевне Задруге рекне од срца: хвала!

По жељи Скупштине г. Ник. Васић прочитао је само завршни део биланса п потврду исправности рачуна од стране прегледача, (Види стр. ХХУД.

Председник пита: Има ли ко шта да примети овом извештају =

Г. М. Драгутиновић мисли да релативно незнатан дефицит није разлог да се прекине или успори из=