Srpska nezavisnost

— 150 —

Прилепчиве болести Болести коже. ииреви , нрвне бомсти и т. д. лече се ^ ШШјјШ Депуративнии дволецина ИшМл^м Др-а Олиеијера -- —• одобреним медецинском академијом у Перизу и нладом и четиригодишњми искуством публике засведочени као изврсни. уиотребљују се у болницама. Извеено лечење овим моћним депуративом од улцера, екулмана, аФекција скорашњих и застарелих, случаја консекутивних у устима и гуши итд. 24.000 франака награде да никаква друга метода нема ових изврсних својстава. Лечење нријатно, брзо, невино и поуздано. 62 гае с!е КгтоН Рапв. Конзултације од подне до 6 сати и реко писама.

Сги11а шава највеће болове. — 1'ћ-гје ( јспуојх . 14. Н. (1св Неапх-АНв. Рапв е1 КошшапЈе.

КћишаИзше у наступним болестима употреба сирупа но именом бЈгор сЈе Тгепе (Је СепуоЈх, Јфедупређује наклоност к овим болестима. Рћ-сЈе ОепеуоЈх. 14. К. (1ев Веапх Аг1з. Рапв е4 КошапЈе.

к есНопв с1е 1а УевзЈе, ОгагеНе лече се сиропом под именом е 81 г о ре В а 1 8 а >и о - С а в Н (| и с (1с 1а Рћ-сЈе ОепуоЈх 14. гпс ^св Всаих Аг18, Рап8 о! Кошаше.

слабости и остале изнемоглости лечи се еликсиром под именом «Е П х I г е е1 Сараи1е8 с1 е (Ји1по1<Ппе <1е 1а Рћ-сЈе Оепу ојх 14. Кие с!ев Веаих Аг1з, Рапв е1 КоишапЈе

^ А. Т. Ларош награћен са 16.600 ^ ИФранака, 8 медаља на нзложбама к ј у Паризу 1878 1ггд. И (ШШШШШ1В И и елипсир шш И Иснже^и. опорв&уЂи и гротив к а грознице: М Ипрепоручује се против слабости 1 а изнемоглости. неуредности сто- II мака, против застарелих гроз- Ј Мница. које се нису могле излечити кЈ кинином и т д. VЛ М и с т а , и I ј с гвож^ем и Г 1 лротив мал<>крвља и бледоКе, Тл Нанемије итд. к Ј Рапа, 22 е1 19. гие Огоао1 е1 ' * |ј Рћчев. ^

џ 1ЕТАЛНИ МРТВАЧКИ САНДУЦИ Код иодписатпх има I великп избор .нртвач! ких сандука од најј мањих до највећих по врло умереној цени. | . Исто тако има и велики избор дрвено-политираних и ливено-гвоздених крстова. Браћа Караиеши1>и.

Но&л;, Рћаппас1еп, гие Салп^Попе, 2. а Раг18,

1

I) К |

3

ХО ГОВО УЉЕ од трескнне џнгернце Пзврсног дејства онробан већ вшпе од 25 година. против грудобоље. фтизије, бронхитаса, назеба. кашла, скрофулозних болести, жлезда. кожних болести, отока слезине, белог ирања и уоаште изнемоглости и т. д. тако исто опробано као изирсан лек за слабуњаву и нежну лецу, који се врло лако узима. Ваља се чувати од подражавања. која хоће да учини ово уље пријатнијим за узимање, а међутим оптерећава стомак и може имати често и хрђаве носљедице. Да би сваки био осигуран од преваре и уверен да има ираво уле од трескине џигерице и чисто под именом Г Нш1е <1е Но$?& нека купује само по, које се продаје у троугластим боцама са имепом Но& & као и преонуком г. Лесијера, шефа хемичара на факултету медецинском у Паризу, хор се налази на етикети сваке баце. СтОВАРИШТЕ У СВИМА ГЛАВНИМ ДРОГЕРИЈСКИМ ТРГОВИНАМА И АПОТЕКАМА.

[а 11б1о11(1П особита параш одпиринџа направљеп с бпсмутом, па је за то врло добар за лице, прионе за кожу и не види се. а такође даје боју млађаног изгледа и природу нежну. Може се добити код Ш. Фаја, ироналазача у Паризу и код свих нарофимера. Ситинска помада која то својство има. да одржава мекост и нежност руку у руку чува од сваке повреде. која би им се утицајем хладноћа могла нанети. СН РАУ, РагШпепе т Рап.ч 9, гие (1е 1а Ра1х. Отавариште код свију аарфимера и фризера,

ОРУЖЈЕ ЗА ЛОВ

I

Свакоме бесплатно одправља упутство за иотиуно излечење у тајности и са мало трошка, тајннх болестн скорашљих и застарелих само ваља нисати: ЕУ М1М, УЈеппе (1зегв) Ргапсе. •МАТОНИЈЕВ \ ГИСХИВЛЕР |најчистији алкожжи кисељак најбоље асталсно и освежава* јуке пике У "пробано при кашљ- вима. болести■ ма гуше. стомачннм и желудчаним ватарима 2 ПАСТИУ1Е (колачиће за сварнвање) гге1гал:1с1х 2^Ер.1Дп.сг>±, 2Саг1зТоасЗ. (1ВбЗал^а.еп.).

УКРАС ЗА МРТВАЧКЕ САНДУКЕ СОПСТВЕН ФА5РИКАТ од нлеха, злата, сребра и бојадцсаног нарира, — ноге за сандуке, — знатан и сребрн папнр. Ценовник и мустре са цртежпма бесилатно Продавцима Еп ^гов рабат. Траже се агенти са провизијоном. Густав Шулц. РерШг ш Воћшеп 1—1 ПРОДЛд КОЊА иОЉОНРИВРЕДНОГ друштва шомођоке жупаније у Калошвару Нродаја иочиње "/„ марта 1882, у 8 часова нре нодне и продужиће ее 1! / м ист. месеца. Нријавл.епих коња има из најбољих ергела цсле околине и-од приватннх људи свега 340. Хаталози за појединостима шуљу се на захтевање бесплатно. Капошвар је штација Дунавско-Дравсле желсзнице. За стап и храну се по* бринуло. Ближа пзвешћа да је Одбор за продају коња у Капошвару. < РГегс1е - АисИопз СотИе' Карозуаг.)

ЛУЋДН УКВЕЗМИХАЈП*' !»№!§» ловој улици број 10 издаје се од идућег Ђурђева дана иод кирију. За услове занитати вал>а код г. Стевана Тодоровића проФ. у добричиној улици број 8.

V Л ПКНУ и ВЕШКУ ку ЈК М«"П Ј ћу у жељезничкој улици број 15. издајем од Ђурђев дана нод кирију.

3—3

Гаврил ПоповиЋ ПУКОВНИК.

Сви Француски журнали хвале особито г. М 6а1апс1аФабриканта оружја"у Паризу, Лијежу и Бирминагхлу, зарад ловачкпх пушака. које два пут даље носе од осталих и концентрншу хптац, те добро иогађају. К у ћ а Г а л а н д а. најчувенија је у Европи и најодликованија изврсношћу свога Фабриката и своје нзраде, заслуге њене за проналаске н пробитачна цена која је могућа нскључно механичким радом свела је цену од 50 на 40 по стотини за обично оружје првих Фабриката. овом поглсду, кућа Галанда нуди најозбиљнпје Лфанције. Прецпзност њеппх карабпна: солидноет и нзрада, револвера: лепота и 'тачност ловачког оружја: изврсност метака. који се не кваре; старање, које води о експедицији. тачном и савесном вршењу поручбпна које добија, све ово стекло је овој кући особити глас и пм н удоетојнло је највиших наручбипа из Србије. као и из осталог свста. М. Галан. к аутор .д е л а о оружју" велика књига илустрована са 60 слика — пушака карабина, револвера итд. Ово дело шаље г р а т и с и ф р а н ко , на прост за,. гхтев преко плаћеног писма адреспраног на _М. Оа1а»(1. Га1)псаи1 (1 ? агшев, 3пе <!' НаиКелШе. Рапв 4 *. 6—17

НОВ ЛРОЖЗВОД РАтепе 1Х0ВА Еп. РША11Б С&пун к С1ХОНЈ Есевдкј« I Г1ХОКЈ МпјИ1с*аа> »одв*» . . к Г13СОВЕ.А !1омад& I Г1ХОКА У*в 4 ГХХОВА Пр&шах аврп«о»« . . | ГХХОКА Оавт 4 ПХОКА 37, Воа1ет1Г(| <је Лшђвагј, Р4В15.

ИЗВРСНЕ ВДСПИТАЧИЦЕ (Франц>х'киње. Енглескиње и Немице. другарице боне, преноручује савесно. 6. ЕМИУ ВЕ13МЕВ Егз1ег Д\ г 1еиег Ооитегпап^ешнзИШ \\ г 1еп. 81ок пп Е1зепр1а^2 .'». Способни агенти иотребују за иродаваље баЈенских лозоеа од 1846. који ће сви скупа до 1886, са згоднтцима да се извуку, заједно у групп са 3. иуоцент. Iснежев. срискит Премија-лозова. са уплато.ч по 5 Фор. п 18 Фор. месечно; за рад добијају агентн добар ! пропенат. Франко-оФертп нека се шаљу В апкгегејшдипд Сгпп & Со. Атз^егЈат НоНам1

Наш нигда незаборавл.енп снн костд после 25 дневног ал тешког боловања иресели се 20 Феб. у вечност, у 23 год. ау најленшем цвету младостн своје. Ову тужну вест јавл.амо свима сродницнма н шеговпм пријатељпма на страни. молећн нх за тнхо саучешће. У исто време особпто благодарнмо г. г. свештенниима. чиновницпма. пвачкој дружнни и многобројном граНанству којн при погребу присуствоваше и тн.ме у нсколнко нашу тугу ублажише, особпто г. Рапку ПстровнЈ.у супленту који кратким говором одаде пошту нокојншсу. Шабац 28 Фебр. 1882 год. ожалопгкени : отац Спасоје Петакоанк тгг.. млтн Сазна враћа Драгутин Иван, сестрк : Перса и Натарина. тетке : Станнца. Вујана. Ан.-а 19 ц оста.та нородица. 2—:!

вј1лс1шн .Доужича за потпомагање Српске Књижввносч" штампанп у штамцарији .ко> Св. Саве" кнкз михлил. гл. вр . 4 одговорнн уркхник Др. Лаза Костн*