Srpski književni glasnik

НЕМРЧИПУШКЕ. У Е 165

| дер Не можемо да-ти све Турке пуштит да утеку, но ни Ко оне главније, треба и посјећ, да ни се не шпрдају Црногорци 6 нијесмо ни окрвавили. Па онадар треба да по__ ставимо суд и главаре на освојеном земљом; а потадера да Е __ засједемо, те издијелимо између себе градске куле и чардаке, | пољске луке и читлуке, и беговска добрета, „и благо, и мал, __ И, и оруже, и ођело, и хате, и...

Е — И буле, чдче... упаде му у ријеч Лале.

— Па како мишлите, како ћемо тог... докона „сердар“. „а — Лашно, ваистину... отповрну му Маркиша дим у дим: __Ти си харамбаша, и жна ти се старешинство: посјећеш ка__петана Мушовића, засјес на његову столицу, посвојит ње_ гову кулу и луке и добрета, и..

ЊУ — И доста ти је.. упаде опет у ријеч Лале. — Харем | бега Мушовића припада мени!

— Ада неће, чоче, но ви А ти 2 други:

— А-да Пи ма ви божа вјера, ничи. но МЕ акЕЕ и за мене је! Па нека се једном прича и уз гушли поје : како се бијешни Лале Милов оженио булом бега Мушовића, ка Сењанин Тадија сестром Гојичић-Алије... цичи Лале. ____-- Муч, уклетво, не уклетвај тунако!... продрије се „сер4 дар“ Јанко на њ: — Ето те, вас би свијет тобом опросио, __богаљу ниједан !..

___- Ко богаљ, рђо препредена и пдогани дд погани!.. раздрије се Лале, па скочи и зграби косијер иза паса, те замахну како ће јадо-харамбашу између оба ока.

И, како овај и не мрдну_ собом више но да ЈА мртвац,

(ивко. Ђаснувши као радиш ИН кавгаџија, ђетић зграби . Лала преко рука, заошија и тресну њим о земљу баш као _ врећом окласина. ИМ оте му косијер, па се с њим удаљи у _ споредну рупу.

„На то се грохотан смијех осу у дружини, — и кавга се

| ДОМ прекиде и разговор о диоби турских глава, главар_ ства, "имања и харема по Никшићу.