Srpski književni glasnik

514 Српски Књижевни Гласник.

Тимочка дивизија || п., код с. Симољице.

Дунавска. дивизија П п. код с. Лукарца.

Коњичка дивизија одмаршевала правцем: Ратаје-Жбевац и заноћила код с. Бугариња.

Штаб [1 Армије, жел. станица Жбевце.

Врховна Команда, Врање.

9 окшобар. Дивизије су овога дана предузеле мање покрете, да би достигле линију одређену им заповешћу за прошли дан, у колико је нису достигле прошлог дана.

Моравска дивизија 7 HM. извршила је покрет до линије: Ваксинце-Табановци-Четирци.

Дринска. дивизија 1 пи. остала је на Карабичанским висовима (к. 875), за нешто повучена у назад, за левим крилом Моравске дивизије I m.

Лунавска дивизија Г пи. у своме покрету истакла се на линију: Никуљански вис-Нагоричане.

Коњичка дивизија код Старог Нагоричана, под заштитом предстража Дунавске дивизије 1 п.

Дивизије друге линије у току овога дана имале су се прикупити унапред ближе дивизијама прве линије, и то: Тимочка дивизија П п. код Хана Бајазита, а Дунавска дивизија П п. код с. Бугариња.

Армијска аршиљерија за десним крилом Армије, зауставила се на преноћиште на друму према с. Големом Долу.

Услед бојазни да се! Армија не истакне сувише у напред, и страхујући за њен десни бок, јер Ш Армија још не беше заузела Приштину и Гиљане, Врховна Команда је наредила да се 1 Армија привремено заустави на горњој линији, да се на њој прикупи, утврди и организује што бољу везу између свих својих јединица и са позадином, и ту да очекује даље наређење.

НАСТУПАЊЕ П АРМИЈЕ.

По директиви Врховне Команде, она је имала да продире правцем ка Овчем Пољу у бок и позадину турске војске, и да кооперише са 1 Армијом.

7. Рилска бугарска дивизија, која је била у саставу ове армије, била је само фиктивно под њеном командом. Она је добијала наређења директно из бугарске Врховне Команде, оперисала је самостално долином р. Струме ка Серезу и Со-