Srpski književni glasnik

608 Српски Књижевни Гласник.

Три пешадијска пука су развијена у првоме борбеноме реду; коњички пук код с. Слупчане; 1 пешадијски пук са једном брдском блотеријом упућен преко Прешева на Карадаг, за сбезбеђивање деснога бока армије.

2.) Ценшар: Дринска дивизија Il п. на Карабичанским висовима, повучена у назад иза левог крила Моравске дивизије 1 п. на 3-5 км.

3.) Лево крило: Дунавска дивизија ] п. на Нагоричанским попожајима, од Никуљанскога виса до р. Пчиње; коњички пук код с. Стрновце; 1 батаљон (из 8. пешадијског пука) на левој обали Пчиње на Орловду (к. 650).

Коњичка дивизија код Младог Нагоричана, заклоњена предстражама Дунавске дивизије 1 п.

У И линији:

1.) Тимочка дивизија П п. код Хана Бајазита, позади Моравске дивизије 1 п. ]

2.) Дунавска дивизија П п. код с. Бугариња, позади Дунавске дивизије 1 п.

Армијска артиљерија на друму, позади Тимочке дивизије П п.

Штаб |. армије: Биљач.

Г Армија била је сва прикупљена и спремна за битку са. целокупном својом снагом, сем кончуљског одреда (15. пешадијски пук Џ п., Гпољска батерија, +, ескадрона коњице, вода: пионира, и вода болничара), и побочнице на Карадагу (3. пешадијски пук 1 п. и 1 брдска батерија).

П Армија“ заузела Страцин и Кратово и дошла у везу са Г Армијом.

Ш Армија главном снагом код Приштине.

РАСПОРЕД ТУРСКЕ ВАРДАРСКЕ АРМИЈЕ.

Лево крило: 7. корпус (Фети паша) био је на положајима северно од Куманова (око 1,5 км) на линији: Црно Пољејужно од с. Г. Коњаре-Режановце.

Источно били су у наступању 5. корпус (Кара Саид паша),. и 6. корпус (Џавид паша), који су овога дана са Овчег Поља. из марша прелазили у напад на лево крило [1 Армије, у циљу: обухвата и прекида везе са П армијом.

Штаб вардарске армије: Велес.

У 6 ч. непријатељ је са фронта 7. корпуса отворио ватру“ на трупе Моравске дивизије ! m.