Srpski pčelar

њем пчеларства у Осеку, и износи своје мишљење, шта и како би требало радити, па да пчеларство нанредује. 4. Е. Каменар предавай је: „Пчеле, мед и восак код старих културних Поводом десетогодишњице конгреса, саставио је сељак и добар пчелар из Маркушице леву песму, коју је пред конгресом изговорио. Председник му је за то лепо захвалио а конгрес га поздравио са живео! Где Ее се одржати догодине конгрес? оставъено је но* вој управи да одреди. Будући је свршен дневни ред, председник је затворио конгрес. После тога је било сликање и заједнички ручак. После ручка разгледали су нчелињак пчелар. друштва у Вуковару и малу изложбу, коју је то друштво приредило.

Ђ. Коларовић.

Књижевност

Прва десетогодишњица конгреса хрватских и српских пчелара у краљевпни хрватској и Славонпјп, Година 1901—1911. приредио Фрањо Штпгелмајер, тајник конгреса пчелара и учитеља. Ко се жели упознати са радом конгреса хрватских и српских пчелара, не Ее погријешити, ако набави ову књигу.

Пабирци.*)

У Биограду су покренули Аца ЖивановиЕ и Светозар Гаврилович нов пчеларсни лист и надјели му име „Српсни Пчелар“. они врло добро знају да у Ср. Нарловцима излази веЕ 15. година пчеларсни лист „Српсни Пчелар-', па зато се мора човјен чудити зашто су то исто име дали и они својем листу. Ми позивамо своје претплатнике, да размисле о овом, па ако се ко нађе и погоди узрок зашто су надјели свом листу баш Пчелар“, ми Еемо му поклонити жут навешчиЕ, у иојем Ее се лепршати два албиноса. ”) Под знаком сабира пабирке уредник „Срп. Пчелара, u а под А Ђорђе Коларовић.

161