Srpski sion

С ТР. 304.

„СРПСКИ СИОН."

Б р . 19

ОГЈ1АСИ.

28

ОГЛАС.

1 — 1

Овим се до знања ставља: да ће се дражба на мањак за ионрављање цркв. здања 12. (24.) маја т. г. у 2 сата после подне у општинском дому одржати. Сваки који би се хтео овога носла примити, може нужна обавештаја за ову радњу сваки дан код председника местне цркв. општине добити. У Кумани 2. маја 1891. год. Црквени одбор.

21

0 Г Л А С.

2—2

Срн. правосл. црквена општина у Бешци издаваће 197 јутара ораће земље са зградом на једну или више година 19. (31.) маја о. г. у 2 сахата по подне на јавној дражби под закуп. Сваки лицитант дужан је положити 10% у име пишманлука. Из седнице срп. прав. општине у Бешци држане дне 19. Фебруара 1891. Председништво.

24

С Т Е Ч Д Ј.

1 — 3

Наунражњено место иароха у Грабову-Свилошу са платом VI. разреда овим се стечај расписује. Који желе место то получити, имају своје ваљано устројене молбенице, ако су из стране епархије иутем своЈв надлежне конзисторије, иначе путем надлежног им протопрезвитера до 15. јуниЈа о. г. овамо поднети. Из седнице конзисторијалне у Карловци 9. (21.) априла 1891. држане. Архидијецезална конзистсрија.

25

СТЕЧ АЈ.

1—3

На упражњено место иротоирезвитерског каиелаиа Митровачког овим се стечај отвара. Са тим местом скопчана је годишња плата од 400 Фор. из јерархијског Фонда и уживање половине сесије. Који желе место то получити, имају своЈ'е ваљано устројене молбенице, ако су из стране „Српски Сион" ивлаз! сеаке недел,'! и\- великом табаку. Дена му је: За Аустро-Угареку, Боену и Херцеговину на годину 4 Фор., на по године 9. фор „ а на чертвт године 1 Фор За сшрапр земље на годину г> ®оп Из Србије нрима претплату књижара В. Вадожића у Београду. Поједини бројеви стају 10 новчића.

епархиЈе путем своЈе надлежне конзисторије, иначе путем надлежног им протопрезвитера до 15. јунија о. г. овамо поднети Из седнице конзисторијалне у Карловцима 9. (21.) анрила 1891. држане. Архидијецезална конзисторија.

26

СТЕЧАЈ.

1 — 3

На уиражњено место аарожа у Војки са платом II. разреда овим се стечај отвара. К ој'и желе место то получити, имају своЈ'е ваљано устројене молбенице, ако су из стране епархије путег своЈ*е надлежне конзисторије, иначе нутем надлежног им протопрезвитера до 15. јупија о. г. овамо поднети. Из седнице конзисторијалне у Карловци 9. (21.) априла 1891. држане. Архиди,5ецезална конзисторвја.

27

Ј.

1 — 2

СТЕЧА. Православна општина у Тријесту расписуЈе овим стечај за попуњење код исте осталог упражњеног свештеничког мЈ 'еста,скојим је скопчана годишња плата од 1080 ®ор., слободан стан и к тому изванредни петрахилни приходи. Натјецатељи могу бити само калуђери или свештеиици удовци а молбенице треба упутити до I. јуна на потписану општину. У Тријесшу, 30. априла (12. маЈ "а) 1891. Предстојатељи православне општине: Јоран А. Ковачеви^, Теодор КоствБ, Крсто Лучи!..

23

СТЕЧД Ј.

1—3

На упражњено место личног иомоКника у Земуну расписује се стечаЈ' с тим, да ће изабрани капелан уживати ноловину берива парохије IV. разреда Који желе место то иолучити, имају своје ваљано усгројене молбенице, ако су из стране епархије путем своје надлежне конзисторије, иначе нутем надленгног им протопрезвитера до 15. јунија о. г. овамо поднети. Из седнице конзисторијалне у Карловци 9. (21.) априла 1891. држане. Архидијецезална кснзисторија. Претплата и оглаеи шал.у се накладној шшамкарији А. ПајевиНа у дунавској улици, а рукоииси уреднику Саеи ПешровиНу у Нови Сад. За огдасе и објаве плаћа се по 6 новч. од једног реда ситних слова, а за жиг сваки пут по 30 новч. ) Рукописи се не враћају.

издање и штампа а. пајевића у новоме саду