Srpski sion

С тр. 628.

„СРПСКИ СИОН."

Б р. 35.

КЊИЖЕВНЕ ВЕСТИ. НАЈБЕЋА СРПСКА КЊИЖАРА И ШТАМПАРИЈА БРАЋЕ М. ПОПОВИЋА У НОВОМ САДУ „КОД СВЕТОГ САВЕ."

Пошто за који дан започиње школска година, то се за времена обраћамо славнии школским одборима и г.г. учите.мша. да своје потребе у школским књигама и осталом прибору на нас управе, јер ће код нас само моћи све иотребио иабавити а уз цену коју на другом лесту неће паћи. Разгранати наш рад и богато стовариште омогућује нас ; да купцима школских књига олакшало ванредним отпустом при куповању. Ми дајемо на доле наведеним нашим школским књигама. 33 1 /з° о а на страним пак 12% "499 ОТПУСТА У — НОВЦУ.

НАША ШКОЛСКА И ДРУГА ПРЕКУПЉЕНА ИЗДАЊА:

АПОСТОЛИ И ЕВАНЂЕЛИЈА са сликама у празничне и недељне дане, преко целе године за школску и домаћу употребу од епископа Платона Атанацковића са 24 одабране и лепо израђене слике . ф. у тврдом фином повезу ...... ф. БУКВАР немачки за основне школе по разним изворима израдио Ст. В. Поиовић . . . . ф. ГРАМАТИКА мала српска за српске народне школе по Даничићу и Миклошићу саставио Ђорђе Магарашевић ......... ф. ДИСЦИПЛИНАРНА ПРАВИЛА за учитеље срп. народних вероисповедних школа . . . ф. ЗЕМЛ ј ОПИС ОПШТИ за српске народне школе у Угарској превео по Кутнер-Мајеру и попунио Ст. В. Поповић са 9 слика и мапом . . . ф. ИЗВОД ИЗ СРПСКЕ ГРАМАТИКЕ својим ученицима саставио Јован Живановић . . . ф. ИЗТ> ПСАЛТИРА оупражнение вђ чтении церковнихт> книг г 1> . ф. ИЗ ЧАСОСЛОВА оупражнение вт. чтении церковНИХТ. КНИГТ) ф. ИСТОРИЈА СВЕТА од А. Сандића за средње школе. Средњи век ф. КАТАВАСИН МАЛАН содержаш,ал в г в себћ церковное |Љние воскресное различнил и'1'.гпн празднико†Христовихт, и Богородичнихт. . . . ф. КАТИХИЗИС МАЛИ за православне ученике српских народних школа ...... ф. НА СВИМА ОВИМ КЊИГАМА ДАЈЕМО

—•80 1—•16 •■18 -•12 -■25 -•30 •22 •08 ■90

—•04

КАТИХИЗИС СРЕДНзИ по Платону поправл>ен ф. КРАТАК НАУК о глобусу и мапама . . . ф. НАУКА ИЗ СВ. ПИСМА за писање и на изуст учење у основној школи од Ђорђа Натошевића . ф. Најпотпунија ЗБИРКА ДУХОВНИХ ПЕСАМА које се на односне нразничне дане у цркви преко године певају . ...... ф. О СРПСКОМ ЈЕЗИКУ написао проф. Ј. Живановић ф. ПРВА ЗНАЊА 0 ЧОВЕКУ за школ. децу са 30 слика ПРИПОВЕТКЕ ИЗ СТАРОГ И НОВОГ ЗАВЕТА са 22 слике по преводу Вука и Даничића саставио Ђорђе Магарашевић .... . ф. СВЛТОЕ ПРАВОСЛАВНОЕ ЦЕРКОВНОЕ СЛАВЕНСКОЕ ПЛ.ШЕ сирјеч собраније стихир и пјеснеј духовни .... ..... ф. СВЕ ПО ИЗБОР СРПСКЕ ПЕСМЕ НАРОДНЕ за српску школу и дом за учење на изуст са о слика ф. СВЕШТЕНА МАЛА ИСТОРИЈАса 20 слика за српске народне школе ф. СЛОВАРИЦА, потпуна азбука у кутији, удешена, да се могу и поједине реченице састављати. — .Тедна кутија . . ф. УПОТРЕБА РУСКЕ РАЧУНАЉКЕ у основној школи са 15 слика. Упутство за народне учитеље израдио Мита Нешковић учитељ . . ф. УПУТСТВО ЗА НАСТАВУ У РАЧУНУ у народној школи но Хенчлу израдио А. Вуковић, I. књига 30 нов. ii. књига 30 нов.

—•09 —•08 — 10. —'25 1 —■25 —•50 — 13 —•10 —'08 2-50 —•15.

3373%

ОД ОРИГИНАЛНЕ ЦЕНЕ У НОВЦУ-

Овом приликом топло нрепоручујемо наше издање

СРПСКИХ ПРОПИСЕВА. Ови су прописеви израђени на лепој и глаткој хартији са линијама ужим, ширим, за диктандо и за рачунање. — Корице ових пропиеа украшене су леиим српским сдикама, да наша деца из малена упознају прошлост и историју, наше прваке, места и нределе сриских крајева. Прописи имају 8 листи. Цена је рису од 240 комада само 1 фор. 50 новч. а 1 туце 8 новч. НОВИ САД, крајем августа 1892. 163, 2—3 Српска књижара и штампарија БРАЋЕ М. ПОПОВИЋД „код Светог Саве".

„Српски Сион" излазп сваке недеље на великом табаку. Цена му је: За Аустро-Угарску, Босну и Херцеговину на годину 4 Фор., на по године 2 § Фор., а на четврт године 1 Фор. За стране земље на годину 5 ®ор. Из Србије прима претнлату књижара В. Валожића у Београду. Поједини бројеви стају 10 новчића.

Ирегилата и огласи шал.у се издавачкој срнско.т књижари и штампарији Браће М Поновића на главној пијаци, а рукоииси уредништву „ Срп. Сиона " у Нови Сад. За огласе и објаве плаћа се по 6 новч. од једног реда ситних слова, а за жиг сваки нут по 30 новч. Рукописи се не враћају.

Издање српске књижаре и штампарије Браће М. Поповића у Новоме Саду.