Srpski sion

С тр. 858.

,СРИСКИ сион.

Б р. 48.

С Т Е Ч Л Ј.

199, 1-3

На овдашњој срн. прав. вел. гимназији има се ради обучавања ученика у ноталном певању и музиди установнти место стручног за. то учитеља са годишњом цлатом од 800 ®ор. а. вр. Који на то место компетовати желе, имају своје молбениде са сведоџбом о оспособљењу своме до копца децембра о. г. (по новом) нодсаном Патронату поднети И з с е д н и ц е Патроната гимназије у Карловци 8. (20 ) новембра 1892 д р ж а н е. Патронат срп. прав вел гимназије карловачке.

Бр. Е. 454. ех 1892. К. 432.

С Т Е Ч А Ј.

'200, 1 — 3

Расписује се стечај на унражњено место еистемизованог парох. помоћника у Ђурђеву, са дотацијом У. разреда. Компетенти имају своје довољно биљеговане и сведоџбама поткрепљене молбенице путем предпостављених власти најдаље до свршетка декембра о. г. потписаној консисторији ноднети. Из консисторијске седнице епархије бачке, држане у Нов. Саду 29. септембра 1892. Консисторија епархије бачке.

ОГЛАС ДРАЖБЕ.

201, 1—3

Управа манастира Гргетега издаваће путем јавне дражбе дана 3. (15) децем. о. г.

Понашу као и Риболов у својој на Дунаву лежећој ади „Козјак" на три године нод закуп. Сваки који дражби приступити жели, има 10% од извикане цене у име вадиума положити. — Елижи услови могу се увек код управе видити. Дражба ће се обавити у 10 сати пре подне. Управа манастира Гргетега.

Кбр. 108.

С Т Е Ч А Ј.

202, 1—3

Наупражњено учител.ако местоу Р.-Аљмаш у овим се стсчај отвара. Год.је плата: '/а сесије земље аренда = 217 ф ., од брачних парова по 1 ф . 20 н. = 33 ф.; као перовођа цркв. општине = 5 ф .; окром тога штоларни приход поред свештеника 15—20 ф . и слободан стан. Учите.љ је окром наставе и у пркви појати дужан. Који ово место получити желе, имају се најдаље до 13. декем. т. г. са свсдоџбама сврху свршених наука спроведеном молбеницом на потписаног обратити. Примећује се, да — у колико се сврш. приправник не би пријавио — примају се п друга, способна лица за привр. учитеља, ако еу само доброг моралног владања, у правилу и појању црквеном вецЈТи и мађарски говоре или бар расуму. Из седнице црквено-школ. одбора у Р .-Ал.малну (Кага-А1та8, Гећег ш.) 15. новем. 1892. дрлсане. Геергије Јанковић, парох и председник.

„Српски Сион" и.злази сваке недеље на великом табаку. Цеиа му је: За Аустро-Угарску, Босну и Херцеговину на годину 4 Фор., на по године 2 Фор., а на четврт године 1 Фор. За стране земље на годину 5 Фор. Из Србије прпма претплату књижара В. Валожића у Београду. Поједини бројеви стају 10 новчића.

Претплата н огласи шал,у се издавачкој српско.т књижари и штампарили Браће М Ионовића на главној пијаци, а рукониси уредништву „ Срц. Сиона " у Нови Сад. За огласе и објаве нлаћа се цо 6 новч. од једног реда ситних слова, а за жиг сваки нут по 30 новч. Рукоциси се не враћају.

<3

Издаве српске књижаре и штампарЈџе Браће М. Поповића у Новоме Саду.