Srpski sion

НЕДЕЉНИ ЛНСТ ЗА ЦРКВЕНО-ПРОСВШЕ И АВТОНОМНЕ ПОТРЕБЕ ОРПСКЕ ПРАВОСДАВНЕ МИТРОПОЈ1ИЈЕ КАРЛОВАЧКЕ. СА БЛАГОСЛОВОМ СВЕТОГ СИРГОДА.

власник: II. Св. Српски Патријарх Георгије.

уредник: Сава Петрови!

У Новом Саду 21. новембра 1893.

ПРАВИЛА УДРУЖЕЊА ПРАВОСЛАВНОГ СРПСКОГ- СВЕШТЕНСТВА у мнтроподијм кљмавхчној, (Свршетак)

Чл. 36. Главни Одбор састаје се сваке годиие редовно месеца маја и сеигембра. а ванредно но нотребн, у месту и иа дан, како то чланови међусобио утаначе споразумно, или већииом гласова. Чл. 37. Председник Главног Одбора сазнва одборске седнице на 14 дана у напред и нозива у њих све чланове писменим, а и штампаним позивом у листу, у којем се буде штампао и позив за скупштину, како би сви чланови удружења могли сазиати, кад ће се седница одборска одржавати. Чл. 38. За донашање правоваљаних

закључака иште се, да буде у седници бар '/ 2 одборских члацова, а закључци се доиосе иадполовичпом већином присутпих чланова. У случају паритета одлучује глас. председпнков. Чл. 39. Главни Одбор води записиике о своме седничком деловању, а потпиеују га осим председника и тајиика још 2 за то изабрапа члана. Чл. 40. Главни Одбор са својим деловањем, у колико је то потребно за цељ и задатак удружења, упозпаје, путем циркулара, све епархијске одборе а ови иротоиресвитератске зборове.