Srpski sion

В р . 47.

С Т Е Ч А Ј. 191 1 ' Отвара се стечај радп попуњења уиражн.ених учитељских месги у следећпм српским православним онштинама: 1. Киоачу, плата 170 ®ор. 1*/а ланац аемље, стан. 2. Парагама. плата 340 ®ор. х / 4 сесије асмл.е, стан, огрев. 3. Товаришеву. плата 300 Фор., 11 јутара земље, етан. 4. Ади на салашу, илата 350 Фор., 2 х / 2 ланца земље, стан. 5. Молу, 2 места иа салашима, плата ио 300 Фор., стан и 20 Фор. огреварине. 1, т отнксани еиархијски школ. одбор именови11е од потражител.а уччтеља или учитељица еамо онс, којп искажу, да еу положили испит учитељског оспособљења и и:! мађарског језика. Рок је етечају 3 дана и служба се наступа одмах по именовању. Мнструиране молбенпце подносе се: Еаархијском ПЈколском Одбору Бачкоме. Из седнице Енархијског Школског Одбора Бачког, држане у Новом Саду 11. (23.) нов. 1893. бр. 214, 240/158. Баса Пушибрк с. р. потпредседник.

С Т Е Ч А Ј. 188 2 - 3 Усљед оставке г. СоФронија Попова, остало је учитељско место у Рудни упражшено, на које се овим стечај отвара. Плата је: 400 Фор. у готовом новцу, 20 ф. за иеровођство, Г> ф . за паушал и 15 ф . заогрев, 4 ланца ораће земл.е, на коју учител. порез и друге пристојбе плаћа, г /з ланца баште ван села, од ногреба, где иозван буде, 50 новч., н слободан стан са 2 собе, кујном и баштом. Ко жели ово место иолучити, нека своју молбеницу до 21-нов. о. г. нотнисаном Одбору поднесу. Изабраном учитељу сиада у дужноет све иредмете пронисане шк. Уредбом предавати, у св. цркви десну невницу држатп и повторну нтколу држатп. Компетовати могу, који су свршили Сомборску ирепарандију и иоложили испит из мађ. ј езика. Ко се лично иријави, пмаће првенство. Школски Одбор.

ЖШШЖ

Г|1Ш| УЈШ

ПI

ш

■ ]ШЛ. Јф..Ш г "ЖШШ. Ш 4 КОД ЗЛАТНЕ РУЖЕ ГЛАВНА УЛИЦА, У СОПСТВЕНОЈ КУЕИ. I а Панакамилавке свилена Крепона и Крепа а по мустрама које сам у Мо> скви и Петрограду лично изабрао и донео, дао сам сада правити и имадем " у 7/8 и 6/4 широког свагда на стоваришту. Даље имадем уз већ иначе ваиредан избор Дубла и Перувијена и разних других црних и плавих штофова за свештепичке хаљине, разних дебелих штофова за Деакове а и разноврсне и разнобојне свилене плишане, вунене и памучне поставе за хаљине, па и у оним бојама које напш црквени великодостојници потребују, — вслик избор у појасевима, сваке боје а разна квалитета. Цене врло умерене. С поштоваљем Давид Ћурчи&.

3-6

■да

|^с«

„Српски Сион" излази сваке недеље на целом табаку. Цена му је: За Ауетро-Угарску, Босну и Херцеговину на годину 4 фор.. на по године 2 фор., а на иетврт године 1 фор. За стране земље : на годину 5 фор. Из Србије ирима нретнлату јсњижара В. Валожнћа у Веограду. Поједини бројеви стају 10 новч. Прешлата, огласи, стечајеви и рекламације шаљу се Српској Манастирокој Штампарцји а остали рукописи уредништву „Српског Сиона" у Нови Сад. За огласе, објапе и стечајеве нлаћа се 6 новч. од'једног реда ситних слова, а за жиг сваки нут по 30 новч. — Ненлаћена писма се не примају. — Рукописп се не враћају. Издање и штамна: Српске Манастирске Штамнарије у Новом Саду.