Srpski sion

С ТР . 508.

, (ЈГПСКИ ОИОН.'

Б Р . 31.

С Т Е Ч А Ј.

153 1 — 3

На упражњено место учитељице на српској вероисиоведној основној женској централној школи III. и IV. разреда у Меленцима овим се расписује стечај. Плата је учитељицп: 400 ф ., стан у природи или у име стана 100 ф ., годишње и огрева колико потрогаи нреко зиме. Дужности су школском уредбом прописане. Рок пријаве траје до 29. августа т. г. када ће се и избор обавити. Из седнице школског одбора држане у Меленцима 15. (27.) јула 1899. год. Стева Марјански председник.

ОГЛАС ДРАЖБЕ. 145 1-3 Потписана срп. правосл. црквена општина издаваће дана 15. (27.) августа о. г. у 3 сата по подне 60 јутара земље оранице у једном комаду под закуп на 3 — 6 година. Господа дражбоватељи имају у име јамчевине

положити 0% од искличне циЈене. Дражба ће се одржати у кући мјестне политичке општине. Дражбени увјети могу се у свако доба видити код потписаног неровође. Из одборске сједнице срп. правосл. цркене општине у Дољ. Товарнику (код Руме) 4. (16.) јула 1899. председник. деровоћа. Мита Ковачевић Милош С. По^"2ћ учитељ.

ДРУГИ ОГЛАСИ

АлЛЛАЛ/ЧЛЛЛЛЛ/ЧЛ/ЧЛ/ЧАЛ^ ЛЛЛ ЂОРЂЕ ДИМИЋ кројач 2-3 НОВИ САД, Ћурчијска улица број 11. Препоручује своју вешту израду све штеничког одела и то без гомбарског посла, саморанце на Т X. Цена најумеренија, израда солидна.

СБЈАВА 1-3 Част ми је овим до знања ставити и преиоручити пречаснима свеготеницима, да сам у Сомбору, у главној улицк (нуз Сомборску штедионицу у г. Влавиној кући) отворио кројачког заната радњу Свештеничког одела оба чина прегоручујући се овим и молпи за многобројну посету. Уједно част ми је до знања вам етавити, да За сваки мој посао гарантујем, како у каквоћи, тако и за крој. Са особитим штовањем БОРЂЕРАКИЋ црквени, свештеничког п цивилног одела кројач.

ш

ЗБОНОЛИВНШЦ Н Ф1БРИКА ГВОЗДЕНИХ КОЗА ЗА ЗВОНА АНТ0НА К080ТНИЈА У ТЕМИШВАРУ, ФАБРИЦИ

нрепоручуЈе се — са гаранциЈОМ на више година — за израду нових звона и за иреливање пукнутих звона у свакој величини, као и за целокупно хармонично удешено звоњење, провиђено са круиом од кованог гвожђа, тако удешеном, да се звона по вољи и лако могу кретати, ако би се наједном месту излуиало, чиме се звона сачувају да не пукну. Особи то препоручујем од мене изнађена и миого иута одликована! |^Г патентирана са отвореним одушкама про-" ви|ена звона, ""1Р4 која имају дуготрајнији, снажнији и дубљи звук, него звона по старој системи прављена, тако да се овако једно патентирано звоно од 200 килограма изједначује са звуком других по старој системи ливених звона I од 260 килограма. Даље препоручуЈем козе за звона од кованог гвожђа, у тороњу слободно стојеће; ј звона или шоље за оатове од метала; прављеве старих звона са крунама од кованога \ гвожђа. — Звона у тсжини од 300 килогр. на ниже има увек готових на стоваришту. 52 Илустровани ценовници и лрорачуни трошка бесплатно и Франко. На миленарској земаљсној изложби у Будимпешти 1896. награђена са великом миленарском медаљом.

Штамва: Српокв Манаеткрске Штвмпаркје у Ср. Еарловиима.