Srpski sion

С ТР . 548.

с РПСКИ сион

ЈВр.

ДРУГИ ОГЛАСИ

о о о о о о о

1

Ј °

о о о о о о

I

Једина продаја за Хрватсну, Славонију и Ријену

ИЗВРСТНИХ АУСТРИЈСКИХ ЦЕМЕНТНИХ ПРОИЗВОДА БЕРНАРДО БРАУН и Комп., ,еф. РИЈЕКА.

ТелеФОн: 528.

Брзојав: Бернардо Ријена.

разашпље ПОРТЛАНД И РОМАН-ЦЕМЕНТ признате безприкорне вреноће испод данашњих тржних цена. ГРАДИТЕЉЕ "Ш ШНГ БЕТОН-ГРАЂЕВНЕ ПОДУЗЕТНИКЕ ПРОИЗВОДИШТЕ ЦЕМЕНТНЕ РОБЕ "Ш ТРГОВЦЕ ГРАЂЕВНОГ МАТЕРИЈАЛА. 1У10ЛИМ0 да у својем влаотитом интересу пријв него своје потребе за будућу годину покрију, особито на наше јесенсно распачавање причекају, јер ће нагл тако бити омогућено ванредно 63, 2—5 повољне купозе за год. 1906. закљунити.

I

®д®

ЗВОНОЛНБНИЦА И ФИБРИКА ГВОЗДЕНИХ КОЗА ЗА ЗВОНА АНТОНА НОВОТНИЈА -з- тттгз ^-^-^ г , ирепоручује се — са гаранцијом на вшпе година — за израду нових звона и за преливање пукнутих звона у овакој величини, као и за целокупно хармонично удешено звоњење, ировиђено са круном од ко«аног гвожђа, тако удешеном, да се звона по вољи и лако могу кретати, ако би се наједном месту излупало, чиме се звона сачувају да не пукну. Особито препоручујем од мене изнађена и много пута од ликов ана са отвореним одушкама прови|ена звона, *"1Р1 која су у горњем делу — као виолина — са отвором у виду Фигуре 2 нровиђенаи като имају дуготрајнији, снажнији и дубљи звук, него звона по старој системи прављена, тако да се овако једно патентирано звоно од 327 килограма изједначује са звуком других по старој системи ливених звона од 461 килограма. Даље препоручујем козе за звона од кованог гвожђа, у тороњу слободно стојеће; звона или шоље за сатове од метала; нрављеље стари% звона са крунама од кованога гвож|а. 14—24, 8. Илустровани ценовкицн и прорачуни трошка бесплатно и Франко. На миленарској земаљској изложби у Будимпешти 1896. награђена са великом миленарском медаљом.

„Ориеки Снон" излази сваких 15 дана на 2 цела та'ака. Цена му је: За Аустро-Угарску, Босну и Херчеговину на годину 8 круна, на по године 4 круне, а на четврт годиае 2 круне. За странв земље: на годиеј 10 круна. Поједвни бројеви40 филира, Претплата, оглаои, стечајеви и рекламације у року од 15 дана шаљу се Администрацији а остала рукониси уредништву „Срнског Сисна" у Карловцв. З ј огласе, објаве и стечајеве плаћа се 10 Јшлири од једног реда ситниј слова. — Неилаћена ниема се не примају. — Рукоииса се не враћају. Све спорове овога листа у ствари претплате или других потраживања решава котарски односно опћински суд у Карловцииа.

Оада &в в штавпа: Српввв Машвхарввв Штавпарвјв у Ср. Карловпима. 586. 1905