Srpski sion

Стт. 612. СРПСКИ СИОН Бр. 20.

јав: Бернардо Ријека

„Српоки Сжон" излази сваких 15 дана на 2 пела тгка. Цена му је: За Аустро-Угарску, Босну и Кер];вговину на годнну 8 круна, на по годнве 4 круна на четврт годиие 2 круне. За стране земље: на годиау 10 круна. »једвни бројеви 40 фадира. Дратплата, огласи, стечајеви и рекламације у року^ 15 дана шаљу се Администрацији а остала рукониси уредништву „Српскох Сиона" у Карловце. огдасе, објаве и стетајезе илаћа се 10 ралири од једног реда ситних слова. — Бенлаћенг? ннска ее при шју. - Рукоаиса св не враћају. Све снорове овога листа у ствари нретпдате пди ;гих потражавања решава котарски односно опћински суд у рловцима.

ДРУГИ ОГЛАСИ

Једина продаја за Хрватску, Славонију и Ријену

ИЗВРСТНИХ АУСТРИЈСКИХ ЦЕМЕНТНИХ ПРОИЗВОДА БЕРНАРДО БРАУН и Комп., _ РИЈЕКА.

Телефон: 528.

Т"Г разашиље ПОРТЛАНД И РОМАН-ЦЕМЕНТ признате безпршорне врсноће испод данашњих тржних цена 0^" ГРАДИТЕЉЕ аваг БЕТ0Н-"РАЂЕВНЕ ПОДУЗЕТНИКЕ -ап ПРОИЗВОДИШТЕ ЦЕМЕНТНЕ РОБЕ -фв 03* ТРГОВЦЕ ГРАЂЕВНОГ МАТЕРИЈАЛА. молигло да у својем властитом интересу прије негссвоје потребе за будућу гопину поноиЈу' особито на наше јесенсно распачавање причекају.јер ће нам тако бити омогућено ванредно 6«, 4- 5 повољне купозе за год. 106. занључити.

ЗЕОНОЖШЦА Н ФШИКА ГВОЗДЕШХ КОЗА ЗА ЗВОНА АНТ1НА НОВОТНИЈА

ирепоручује се — са гаранцијом на више година — за израду нових звса и за нреливање пукнутих звона у овакој величшш, ао и за целокупно хармонично удешено звоњење, пјзиђбно са круном од коеаног гвожђа, тако удешеном, д се звона по вољи и лако могу кретати. ако би се нједном месту излупало, чиме се звона сачувају да не ^кну. Особито проручујем од мене изнгена и много пута одликована са отвореним одушкам; прови^ена звона, " која су у горњем делу — као виолина — сготвором у виду Фигуре 2 нровиђенаи като имају дуготрајнији, снажнији и дубљи зк, нсго звона по старој системн прављена тако да се овако једно патентирано »но од 327 килограма изјеЈначује са звуком других по старој системи ливених она од 461 килограма. Даље преноручујем козе за звона од кова)г гвожђа, у тороњу слободно стојеће ; звона или шол>е за сатове од метала; прављк старих звона са крунама од кованога гвожђа. 16—24 8. Илустроваки ценовккци и прорачу трошка бесплатно и Франко, На ииленарској земалској кзложби у Бу,ипешти 1896. награђена са великом миленарскоииедаљом.

Изда&е в шхздша: Српвве Манавтшрзке Шгааржје у Ср. Карловцима. 656. 1905