Srpski sion

Ор 96.

ОРПСКЖ омон

Бг 6.

ДРУГИ ОГЛАСИ

±&±±±±±±±±±±±± КЊИГОВЕЗНИЦА »г- СРПСКЕ ЖАНАСТИРСКЕ ШТАМПАРИЈЕ -Ц* V СР. КАРЛОБЦИМА. Јављамо свима, а нарочито сл. управама манастирским, да је наша нњиговезачка радионица снабдевена са свима машивама и материјалом, као и све велике модерне књигопезнице у престоницама, и да смо у стању, израђивати све послове књиговезачке и коричарске на потпуно задовољство. Српека Манаетирека Штампарија

Поћушајте и препоругате проазвопс

%

У Лрагу VIII (Ираљ&иМ) I = 1|€НОВНО| вадаво.

=.

ЗБОНОЛИВНИЦА Е ФШШЛ ГВОЗДКНИХ КОЗА ЗА ЗВОНА АНТОНА НОВОТНИЈА темишвар^", препоручује се — оа гаранц ^јом на вишз годзна — за израду нових звона и за преливање пукнутих звона у овакој величини, као и за целокупно хармонично удешено звоњење, провиђено са круном од кованог гвоафа, тако удешеном, да се звона по вољи и лако могу кретати, ако би се на једном месту излуиало, чиме се звона сачувају да не пукну. Особито препоручујем од мене изнађена и много пута одликована 1ЧГ* са отворешш одузшама прови^ена звона, ,ј т §1§ која су у горњем делу — као виолина — са отвором у виду Фигуре 2 провиђенаи като имају дуготрајнији, снажнији и дубљи звук, него звона по старој сиотеми прављена, тако да се овако једно патентирано звоно од 327 килограма изједначује са звуком других по старој системи ливених звона од 461 килограма. Даље препоручујем козе за звона од кованог гвожђа, у тороњу слободно стојеће; звона или шоље за оатове од метала; прављеве старих звона оа крунама од кованога гвож^а. 6—52 4. Шустровани ценовницк и прорачуни трошна бесплатно и Франно. На ииленарској земалској изложби у Будимпешти 1896. награђена са великом миленарском медаљом.

„Орпокж Сион" излази сваке недеље на једном целом табаку. Цена му је: За А.устро-Угарску, Босну и Кћр^еговину на годину 8 круна, на по годиве 4 круне, а на четврт године 2 круне. За отранв земље, на годину 10 круна. Поједнни бројеви 20 филира. Пртплата, огласи, отечајеви и рекламадије у року од 15 дана шаљусе Администрацији а остала рукописи уредништву ,Српског Сиена" у Карловцв. За оглаее, објаве и стетајеве илаћа се 10 филврз од једног реда ситниј слова. — Нендаћена писма се не приају. —Рукоииеи се не враћају. Све снорове овога листа у ствари претплате или других потраживања решава котарски односно опћинеки суд у Карловцима. Ивда&е ■ шх&мпа; Српеке Ман&билрбке Шхшшарајв у Ср. Карловцвка. 115. х907.