Srpski tehnički list

СРПСКИ

ТЕХНИЧКИ ЛИСТ

реј =

ТЛАВНИ САРАДНИЦИ:

ТОША СЕЛЕСКОВИЋ, ЉУБА НИКОЛИЋ, Др. В. ПАНАОТОВИЋ, МАШ, ИНЖ, 8, ТЕХН. ЗАВОДА. ИНЖЕЊЕР, ДРЖ. ХЕМИЧАР В. ТЕХН, ЗАВОДА,

УРЕДНИК М, И. СТАМЕНКОВИЋ, професор вел. школе

ГОДИНА 1, Јуни 1890.

ОВЕСКА 6.

ЧИТАОЦИМА

>

Са овом свеском навршује се по године излажења овога листа,

При покретању овога листа, ми смо ставили себи у задатак, да на заједничком раду прикупимо и зближимо све боље снаге наше међу техничарима, а у исто доба обећали смо, да ћемо, чим се буде Српско Инжежењерско Друштво засновало на здравој основи, драговољно уступити лист Друштву да га у свој орган преобрати и уређује како за целисходно нађе,

Нами је мило што, после тако кратког времена, можемо казати да је циљ, који смо себи при покретању овога диста поставили, постигнут и што можемо испунити горе наведено обећање, дато у позиву на претплату и у првој свесци овога листа.

Споравумно са покретачима овога листа, донет је, на првом редовном скупу Удружења Орпских Инжењера, закључак, да са седмом свеском лист пређе у руке Удружења.

Предајући лист из наших руку, ми благодаримо, како претилатницима, тако и оној господи, која су нам своје радове слали за дист, те смо тиме могди цре свега лист знатно увећати, а за тим доносити и што разноврснији садржај.

Прелажењем листа у руке Удружења, лист ће се без сумње поступно увећавати и својим садржајем још у већој мери задовољити читаоце. ( тога, од наше страпе молимо, све досадање претплатнике, да и даље излажење листа потпомажу,

Да би се пак лист без прекида могао слати, молимо све оне претплатнике, којима рок претплате пстиче, а нису чланови Удружења, да што пре понове претплату.

Чланови Инжењерског Удружења добијаће од сада лист бесплатно.

Оне пак, који претплату за прво подгође дугују, молимо да нам исту што пре пошљу, како би могли предати Удружењу лист без вересије.

УРЕДНИШТВО,