Srpski tehnički list

"ДРЧ _ Ри

вроЈ 2

5. — Ј. Мотов. — Геубв Че рапз а Ја афа. Тврд повез у платну 1 свеска.

6. — 0. М. Ваџетијејпд. — Џифегаећипсеп ет фае Ејеепасћа еп (ез Мапдезећеп Апегтојађаготеђег. Повез мек 1 свеска.

7. (4. Вазећ. — Гле ТитКеп шп Ецгора. 2 дела у једној свесци. Тврда повез 1 свеска.

Г. Миша Марковић поклонпо је:

1. — Езза: ауес ппе сопроје сштаззбе таође ропт пе сапоп ћ Аг гарде де 57 "у, Ег. Ктирр. 1 свеска.

9. (Ово исто дело на немачком језику 1 свеска.

Скуп прима ово знању и изјављује дародавцима топлу благодарност. у

Библпотекар, г. Ивачковић, извештава скуп да брат пок. Алекепћа нуди на откуп техничка дела.

После говора гл. Андоновића, Антића, Манојловића, Ивачковића, Љ. Марковића, Милашиновића, који су говорили, шта треба имати на уму при куповању књига за дружинску књижницу донесена је одлука:

Да се оставља управном одбору да учини избор према поднесеним списковима од стране поједини: чланова иносењерског удружења.

Н. Манојловић. — Читајући записнике оних састанака на којима је претреган грађевински закон, приметио је, да овај закон није у целини прочитан пред скупом. С тога тражи да се то учини на првом редовном састанку, а да се у тој цељи затражи пројекат од г. министра грађевина.

Андоновић. =— Напомиње како имамо копију овог пројекта, те се пе мора тражити од г. министра. А ако буде накнадних пзмена саопштићемо му их,

Решено да се овај пројекат прочита у ицслини на првом редовном састанку.

Н. Манојловић. — Како се годишњи скуп приближује, са којим је у вези п екскурзија, жели да се о овоме благовремено постарамо, п да се на овоме одмах

РАД ПНЖЕЊЕРОСКОГ УДРУЖЕЊА.

СТРАНА 48

отпочне радити. — Програм екскурзије треба израдити што пре, како би се могао саопштити појединим члановима, који ће тада моћи известити управни одбор хоће ли учествовати екскурзији или не. Цео рад на овоме треба изводити тако да се ништа не превиди.

Андоновић. — Објашњује да је управни одбор у смислу жеља г. Манојловића већ чинио кораке п нада се да ће удружење бити задовољно резултатима.

Милаштиновић. -— На прошлом тлавном скупу кад, је изабран г. Тесла за почасног члана решено је да му се да п диплома. То до сада није учињено. чћели да му се да објаснења.

Председник. — Објашњује т. Милашиновићу да је управни одбор радпо на овоме, али није могао доћи до коначног резултата, што су наши вештаци, којима, је нацрт нуђен за израду, тражили да га израде по тако високу цену, да одбор није могао пристати.

По предлогу г. Вл. Тодоровића решено: да 2,2. Милалииновић, Ивачновић и Манојловић предузму рад на изради ове дипломе; и да се на ту цељ може дати 500 динара.

Н. Манојловић — Пита шта је са решењем дружинеким: да се обратимо страним техничким уредништвима ради размене њихових листова са нашим»

Председник. — Због великих послова којима је управни одбор био оптерећен у последње време, није се мотла ова одлука извршити. Ну напомиње да је од-

| бор има на уму и да ће је у скоро остварити.

Окуп се задовољава овим објаснењем.

Тодоровић. — Желео би да се за идући састанак стави на дневни ред дебата о буџету. Изгледа му да су нам трошкови сувише велики према приходима. Ако се о нашем буџету мало проразговарамо можда ће се наћи: да би се могло што уштедити.

Окуп усваја предлог Тодоровићев.

Пошто нпје бпло впше предлога председник затвара састанак.

она ас

ЧЛАНОВИМА УДРУЖЕЊА

и

ПРЕТПЛАТНИЦИМА „ТЕХНИЧКОГ ЛИСТА“

===

Умољавају ве ева т.г. чланови и претплатници, који нису за 1892: или 1898. годину платили евоје улоге односно претплате, да изволе то што пре учинити и послати улоге и претплате на потписанога.

30. Октобра 1893. год. у Београду

. + феф +

БЛАГАЈНИК УДРУЖЕЊА ОРПСКИХ ИНЖЕЊЕРА

Проф. М. Ј. Дпдоновић.