Srpski tehnički list

— 265 –

Чл. 45.

Ближи круг рада Управног Одбора, појединих часника и чпанова Контролног Одбора, прописаће се нарочитим правилником, који ће саставити Управни Одбор, а одобрити редован скуп.

М. Састанци удружења. Члал4б.

Редовни састанци Удружења држаће се сваког месеца по један пут.

Чл 47,

На родовним састанцима врше се ови послови;

4. саопштава се усмено и писмено о предметима задатка Удружења; о дневним питањима по техничкој струци и о свему што техничара занима, што га поМаже и унапређује у "његову раду;

6 претресају се важније појаве у литератури укупне техничке науке, као и њених помоћница и њен примене; ;

8., Саслушавају се предлози појединих чланова или часника Удружења; већа се о њима и доносе се одлуке о истим;

Рад редовних састанака саопштаваће се у листу

Удружења.

Мл. 48.

Редовни састанци могу се држати, кад на њима има најмање трећина свију редовних чланова, који стално у Београду живе.

Но ако се састанак неби могао држати због недовољног броја чланова, одбор ће одмах најдаље у року од пет дана сазвати други редован састанак са истим дневним редом, на коме ће се решавати са онолико чланова, колико их буде дошло.

Чл. 49. Редовне састанке Удружења сазива и дневни ред прописује Управни Одбор.

а 50:

Редовне састанке дужни су држата, бар свака два месеца, и чланови Удружења ван Београда, ако се могу у једном месту бар петорица састати.

Рад на тим састанцима — зборовима —- исти је као и у чл. 17. прописани, само што ће своје одлуке, такав месни збор, редовно саопштавати Управном Одбору Улружења.

Управни ће Одбор све радове тих месних 360рова износитиу редовним састанцима Удружења, који ће о њима дефинитивно решавати, и саопштаваће се у листу и у другим издањима Удружења.

Уа 5 Редовни посао свој може Удружење вршити и на

постаје Чл, 49. и не мења се.

У. Састанци и екупштине. постаје Чл. 50. и гласи,

Редовни састанци Удружења. држаће се у Београду кад потреба захте.

постаје Чл. 51, и гласи;

На редовним састанцима врше се ови послови:

“., расправљају се сва питања која одговарају истакнутом циљу Удружења;

6. држе се предавања, саопштавају важна техничка и друга стручна саопштења и претресају разна. техничка питања, |

в. већа се и решава о предлозима који се односе на унапређење или заштиту техничке струке, самог Удружења или његових чланова, као и уређивању Техничког Листа.

Г, врши се избор чланова управе према чл. 24, овог Устава.

___Д» доносе се одлуке у питањима која буду упућена редовноме састанку од стране главног скупа Удружења. Рад редовних састанака саопштаваће органа Удружења.

и о правцу

сд преко

постаје Чл. 52. и гласи:

На састанцима се може пуноправно решавати кад је на окупу најмање 20. чланова а при решава проста већина гласова.

Ако се састанак не би могао држати због недовољног броја присутних чланова председник ће најдаље у року од пет дана сазвати накнадни састанак са истим дневним редом и на томе састанку решаваће се са онолико чланова колико их буде дошло.

Ако се и накнадни састанак не би могао одржати из ма каквих разлога саззаће се и трећи састанак са истим дневним редом на коме ће се решавати као и на накнадном састанку.

гласању

лостаје Чл. 53, и гласи: Редовне и накнадне састанке сазива и њихов дневни ред прописује: председник Управног Одбора _ и то најмање на три дана раније.

постаје Чл. 54. и гласи; Састанке могу држати и чланови „Удружења ван Београда ако се могу у једном месту бар петорица састати: |

На тим састанцима може се решавати о свима питањима истакнутим у чл. 51. овога Устава. Дневни ред прописују сазивачи тих састанака. Одлуке донесе на тим месним састанцима саопштава ће се Управноме Одбору а он ће радове тих месних скупова саопштавати на редовним састанцима у Београду, који ће и Коначно решавати о њима и своје одлуке објављивати преко органа Удружења.

Изоставља се