Srpski tehnički list

— 264 —

друштвену преписку; према томе потписује све акте

и документе, сем рачунских; врши све експедиције;

чува целокупну архиву и води потребне записнике. Чла ад:

Благајник прикупља приходе; рукује благајницом Удружења и води тачно књиге и рачуне о примању и издавању, како би у свако доба могао известити Управни Одбор и контролоре о стању благајнице за

коју је он — благајник — одговоран. Он према томе потписује све рачунске документе. Чл,.39:

Књижничар рукује библиотеком и збиркама Удружења:; води о свему тачне спискове, како би у свако доба могао известити Удружење о стању како библиотеке тако и збирака, а одговоран је за исправно стање и једне и других. д

У одређене дане и часове, дуљан је књижничар бити у локалу Удружења, како би могао давати на послугу члановима сва научна и друга средства којима Удружење располаже.

Чл. 40.

Одборници помажу поменуте часнике у вршењу њихове дужности и замењују их, кад су исти спречени, докле: год то траје.

Чл. 41.

Управни се Одбор брине о штампању свију издања Удружења и о издавању листа, Он је у исто доба и уређивачки одбор листа.

Чл. 43.

Рачунска година Удружења почиње 1. јула.

За сваку наступајућу годину дужан је Управни (Одбор саставити буџет, која одобрава први главни скуп. У исто доба подноси одбор главном скупу извештај о целокупном раду Удружења у минулој години, као и извештај о имовном стању његовом.

Чл, 44. За преглед рачуна као и за преглед касе Удру-

жења у течају године, бира главни скуп сваке године по три контролора, од оних редовних чланова који нису часници Удружења, нити врше какву другу дужност у Удружењу.

Ако у којој години неби било главнога скупа, онда ти контролори врше своју дужност до првога главнога скупе.

Контролори прегледају рачуне и подносе главном скупу извештај о стању рачуна у прошлој години. Ако који од контролора буде спречен да врши своју дужност онда редован скуп бира другог на његово место,

постаје Чл. 42 и не мења се.

постајс Чл, 43. и не мења се.

пестаје Чл. 44. и не мења се.

постаје Чл,45. и гласи:

Управни Одбор брине се о издавању „Техничког Листа и других издања Удружења, Он се стара о по пуњавању друштвенз библиотеке и збирака и уређењу и одржавању друштвене читаонице.

Чл. 46. (нови)

Ради лакшег и бржег рада на издавању и уређивању листа Управни Одбор изабраће из своје средине ужи уређивачки одбор и уредника листа, који може битии ван Управног одбора. оли редовни члан удружења.

Дужност је уређивачког одбора и уредника да непосредно руководе издавањем листа и да прикупљају и оцењују материјал за штампање листа.

постаје Чл. 47. и не мења се.

постаје Чл. 48. и не мења се.