Srpski tehnički list

5" У

ке Удружења и да на њима учествују при решавању и гласању.

Чл, 28. | Имена свију добротвора и утемељача

Удружења, који са својим поклонима потпомажу Удружење заводиће се у нарочиту „Споменицу“ а приликом годишњег извештаја ораду и стању Удружења, изјављиваће се свима таквим добротворима јавна захвалност. Члл29;

Пословима Удружења руководи Управни Одбор а према одредбама овога устава.

Слао.

Управни Одбор образују: председник, потпредседник, пословођа, благајник, књижничар и четири одборника.

Ча. 51.

Главни скуп бира између редовних чланова председника, потпредседника и седам чланова одбора. Пословођу, благајника и књижничара бира Управни Одбор на првом свом састанку од изабратих седам чланова одбора. Сви чланови управе морају бити са седиштем у Београду.

Со 52.

Од изабратих чланова управе иступиће на првом редовном главном скупу потпредседник и коцком три члана Управног Одбора и њихова ћесе места попунити на томе скупу. На другом редовном главном скупу иступиће председник и остала четири члана Управног Одбора и тај ред иступања продужиће се и даље.

Чланови који и:тупају могу бити поново бирани.

11768:

Нови чланови Управног Одбора ступају у дужност одмах после избора. Ако које године не би било редовног главног скупа онда ће чланови на које је ред да иступе вршити своју дужност и даље до првог редовног или ванредног главног скупа, који ће њихова места попунити новим члановима.

С оће

___Ако који члан пре истека рока иступи из Управног Одбора онда се на његово место бира други на редовном местном састанку Удружења.

Накнадно изабрани чланови Управног Одбора одступају по реду, који је важио за чланове на чије су место изабрани.

Ен

ЧЕ 35:

Ако из ма каквих узрока одступи цела управа Удружсња онда ће се на првом редовном или ванредном главном скупу Удружења изабрати нова управа која ће се сваке године обнављати утврђеним редом.

Чл. 36.

Управни Одбор рукује имаовином Удружења и застула Удружење пред властима и према приватнима, у свима пословима. У пословима пак где закони траже нарочито. овлашћење може Одбор у име Удружења себи заступника изабрати и овлашћење му издати.

Чл. 37.

Сви писмени документи и акти Удружења носиће печат са натписом: „Удружење Српских Инжењера и Архитекта.

Пи зе:

За решавање на састанцима Управног Одбора потребно је, да су бар пет чланова присутни, а при гласању решава проста већина гласова; у случају једнаке поделе гласова већина је на оној страни на којој је глас председавајућег.

Чл. 39,

Преседник Управног Одбора руководи свима пословима Удружења и стара се да се сви послови тачно и брзо свршавају. Он председава на седницима Управног Одбора, месним састанцима и скуповима Удружења Он потписује сву преписку о пословима Удружења; одобрава по одлуци одборској потребне издатке и потписује свеисправе о издатцима Удружења; он сазива састанке Управног Одбора, и месне скупове и прописује дневни ред за састанке Управног Одбора.

Ча. 40,

Потпредседник помаже председнику у вршењу његових дужности и заступа га, кад је он спречен, за све време докле буде то трајало. | | Ако су обојица, председник и потпреседник, спречени, онда ће, на редовним састанцима, председавати по годинама најстарији члан Управног Одбора, сем часника. Он ће руководити и свима осталим пословима Удружења за све време док су у томе спречени председник и потпредседник.