Srpski tehnički list

— 182 —

Хале Удружења Сриских Жнжењера и Лрхишекиа.

___ Члановима Удружења.

2 Према прописима Устава Удружења и ове ће године бити главни годишњи скуп Удружења у Београду на дан Св. Троице 1. јуна ове године. Позив на скуп са дневним редом објавиће се члановима доцније а у року који прописује Устав Удружења.

По свршеним пословима на главноме скупу поћи ће Удружење на излет. За ову годину пројектозан је излет, што је већ раније у листу објављено, у овоме правцу и по овоме програму:

1. јуна у 7 часова у вече бродом до Турне Северина, где се стиже 2. јуна 'око 11 час. пре подне;

У Турну Северину пробавиће се 2. јуна до 6 часова у вече (по источном времену“), када се бродом креће за Радујевац где се стиже у 9 часова и 30 мин. (по источном вргмену), а одатле за један до један и по час у Неготин;

у Неготину ће се провести 3. јуна по програму, који ће утврдити тамошњи инжењери; ко не жели продужити пут од Неготина може се вратити у Београд бродом 3. или 4. јуна. Брод полази у 12 часова и 20 мин. по подне из Радујевца и стиже у Београд сутра дану У часова и 15 минута у вече;

из Неготина поћи ће се 4. јуна и истога дана стићи у Зајечар;

од Зајечара до Параћина провешће се на путу 5. и 6. јуна са преноћиштем у Бољевцу и Лукову; а повратак за Београд биће железницом на дан 7. јуна ове године.

Удружење се постарало, да добије пов-

када то добије јавиће накнадно својим члановима. Исто се тако Удружење постарало да чланови Удружења добију потребно им осуство за учествовање на излету.

За састав детаљног програма за расматрање разних радова и објеката као и путовања Удружење се обратило колегама — инжењерима у Неготину, Зајечару, и Лукову и Параћину и уверено је, да ће колеге учинити све што је потребно, да овај пут испадне што боље; а утврђени програм накнадно ће се саопштити свима члановима.

Извештавајући о овоме чланове Удружења, Удружење их моли да најдаље до 25 маја ове године известе Управни одбор, д. ли ће учествовати на скупу и са колико ћа чланова своје породице доћи, и да ли ће учествовати у излету и са колико чланова, те да се Управни одбор може постарати, да сви благовремено добију потребне им карте или легитмације.

Ванредни чланови Удружења имају сва права редовних чланова изузимајући, да бирају Управни одбор и буду бирани, па према томе и право да учествују на скупу и излету Удружења.

Бр. 28, 21. апр. 1908. г. Београд. Председник Удр. Орп. Инж, и Арх. Н. Манојловић. Секретар.

Драг. Мирковић.

1) Источно време разликује се од средњеевропског за 1 час, у колико је раније. Дакле 6 часова по источном значи 5 часова по средњеевропском, а 9ћ

ластице у ВОЖЊИ бродом и железницом, а | Зот значи по нашем В8ћ З0т.

Повластице.

Господин Министар Грађевина изволео је решењем од 8. маја 1908. г. Бр. 3774. одобрити: |

]., Три дана осуства члановима Удружења, који ће учествовати на скупу, а седам дана онима, који ће учествовати на скупу и излету.

2., Бесплатан подвоз железницом за чланове Удружења и њихове породице до Београда и натраг

3., Бесплатан подвоз железницом за све учеснике излета од Параћина до Београда.

Сва Бродарска Друштва обећала су по-

| властицу за вожњу у половину цене за чла-

нове и њихове породице. Надамо се, да ћемо за дан два добити и то одобрење.

Моле се чланови Удружења да пожуре са пријавама, како би им се могле благовремено послати карте или легитимације.

8. маја. 1908. г.

Београд. Управни Одбор.