Srpski tehnički list

БРОЈ 27.

__У Београду 6. Јула 1908. год.

ГОД. ХЈХ

СРПОНИ

попети

ОРГАН УДРУЖЕЊА СРПСКИХ ИНЖЕЊЕРА И АРХИТЕНТА.

Читаоцима Српског Техничког Листа.

Пуштајући пред читаоце први број нашега листа под уредништвом новога редак ционог одбора, сматрамо за своју пријатну дужност, да одамо достојн) признање пређашњем редакционом одбору на његовом раду око уређивања и унапређења Српског Техничког Листа.

Одајући достојну хвалу старом редакдионом одбору, нови одбор изјављује овом приликом, да неће жалити ни труда ни времена, не само да лист одржи на висини, коју је достигао, ну по могућству и да га унапреди. Он ће пратити развој целокупне техничке струке како у Србији тако и на

страни, и стараће се, да све сувремене напретке на пољу технике саопштава чит:о-

цима Српског Техничког Листа. Српски Технички Лист ће бити свагда готов, да се стави на браник интереса српског инжењерства и српске технике. Ставиће се у одбрану права својих чланова исто онако, као што ће жигосати њихесв неупутан рад, ако би таквог у опште било.

Да редакциони одбор може што боље одговорити својој задаћи, и примљеној обвези, потребна је потпора од свију чланова Удружења. Јер сам редакциони одбор, без сарадње осталих чланова Удружења, кеће

моћи постићи оне резултате, жење одбора.

На завршетку ово неколико редака, редакциони одбор апелује на све чланове Удружења, на све колеге, да шаљу своје радове, било оригинале или преводе за Српски Технички Лист, а тако исто и извештаје о извршгњу и напредовању радова, које они извршују као и постигнутим резултатима. Сви извештаји, сва саопштења итљд. на пољу техничког рада све то има и имаће своју вредност како по садање тако и за будуће пионере српске технике.

Сем тога о радовима, које српски инжењери и архитекти у Србији извршују, треба да се упозна и шира публика, осим редовних чланова Удружења, а тиме онда мора неминовно престати свако предубебење, да се у Србији на пољу технике без странаца ништа не може извршити.

С тога довикујемо свима нашим колегама: Техника је носилац културе, будућност је технике. У име Бога напред !!

1. Јула 1908. у Београду

које Удрус правом очекује од редакционог

Одговорни уредник Јов. Андрејевић инжињер =