Srpski tehnički list

БРОЈ 38 У Београду Недеља 20 Септембра 1909 год. ГОД. ХХ

СРПСНИ

__ТЕХНИЧНИ_ЛИСТ

ОРГАН УДРУЖЕЊА СРПСКИХ ИНЖЕЊЕРА И АРХИТЕКТА

САДРЖАЈ: + Јефта Хаџи Јефтић. — (805) Калдрмисање Крунске улице у Београду. Ј, —(806)— Агрикултура: Ново Азотно средство за ђубрењс. —(807)— Справљање, састав и употреба дицијан-амида. —(810)— Одредба допуш“ теног оптерећења типова — (310) — Новији моторни построји, С. 0О.В. — (812) — Вести —(312)—

Јевта Хаџи Јевтић

инспектор Српских Државних Железница у пензији,

Пре. неколико дана, 13.0ов. м. умро је у Чачку наш колега Јевта Хаџи Јевтић.

Рођен у Београду у честитој и виђеној кући, од честитих родитеља покојник је био добио одлично домаће васпитање. Кроз цео живот свој био је примеран син, добар брат, добар друг. друговима и искрен пријатељ пријатељима. По природи тих и благе нарави имао је благородно срце. Није умео никог да вређа а сваку је увреду умео великодушно опростити. Чак је опростио и онима, који су га били без · његове кривице, најпре дегредирали, па затим и пензионисали и то у доба, када су инжењерска места код наше железнице била широм отворена странцима проблематичне прошлости. У државној служби био је примеран службеник. Старије је умео поштовати а млађе ценити. Сваки предузети посао радио је поштено и савесно, предано и с пожртвовањем. Служио је Српску Државну Железницу пуних 25 година.

Пошто је био пензионисан, примио се службе код предузећа за грађење пруге Крушевац—Ужице и ту је морао слушати наредбе и својих некада млађих _ колега, који су остали у државној служби Он противу те своје зле судбе није роптао. И ми мислимо и без обзира. на „де тога пп: ђепе“ да ни једног од тих колега није хотимице увредио.

Тако описује као човека покојног Хаџи Јевтића један његов искрен друг и пријатељ, који је с њим много радио.

А ми ћемо. да лодамо само још неколико речи и о томе какав је био инжењер.

Он је био ђак“ наше старе велике школе, у оно доба, када је. на

Р __-______- __-_ __„ | - = _ « ПИВА а не