Srpski tehnički list

— 226 —

/. јЈирачек говори о извештају о благајни Удружења и напомиње, да се у свему слаже са Г. Манојловићем односно предлога да се дугујући улог употреби на побољшању Тех. Листа. Даље напомиње, што је на дугу 5500 дин. да Управа није довољно предузимала мере да наплати дуг. и мисли, да би увођењем легитимације ишло боље с наплатом дуга, и да та легитимапија служи члановима на то, да могу добити повластице које Удру жење има.

Џ. Гагић мисли, да нова Управа трсоа да покуша наплату забраном на плату.

М, Божић наводи, да сви чланови дају улог одмах на каси и мисли, да се чланови-

ма који не плате улог не дају никакве повластице. 7. Смедеревац напомиње, да је срамота "што се не плаћа улог, шта ће о нама на страни мислити кад виде толики неплаћени улог и наводи, да предлог г. Јирачека треба да се прими.

Председник напомиње, да је и један члан измењен и даје извесна права односно наплате дуга, па предлаже, да Управа позове чланове Удружења који нису платили улог, да у року од месец дана плате улоге. Сви чланови који за то време не плате свој улог · престају бити чланови Удружења, и да им се имена објаве у Техн. Листу, да се предлог г. Јирачека прими и да се уведу легитимације. М. Смиљанић слаже се с предлогом да се уведу карте; али да се члански неисплаћени улози исплате у року од 2 месеца, јер би се кратким роком довело Удружење у опасност.

Маслаћ такође је за легитимације и мисли, да сви они који не плате свој улог не могу се користити повластицама које редовни чланови уживају.

Н. Манојловић да се сви члански улози исплате у року од два месеца.

Ж. Радовић предлаже, да се члански у лози измире до новог скупа, а да се нови улози не плаћају унапред.

М. Смиљанић предлаже, да с: члански улози плаћају од почетка рачунске године до краја рачунске године, а чланови који су дужни 3—4 године прво да плате свој стари дуг, јер не могу све одједном исплатити и још за једну годину у једанпут.

; – Председник предлаже, да се са члановима који не плаћају свој улог пречисти, да се уведу чланске карте и да се сав дуг измири у року од два месеца.

А. Петровић напомиње, да је два месеца мало, јер има-чланова и са малим платама.

Председник одговара, да они који имају мању плату увек су тачнији у плаћању.

Маслаћ мисли, да је предлог са картама врло добар.

Н. Манојловић мисли, ви неће моћи да плате, али они с мањим платама увек

Председник надомиње, цима поступи према Уставу.

Извештај о књижници.

М Требињац вели, да листове који се

примају, читаји само чланови у Београду и

предлаже да они плаћају више. Председник објашњава начин како се

могу и чланови ван Београда служити ли-

стовима.

да млађи чланоје уверења да ће пре платити.

да се са дужни

Извештај надзорног одбора и разрешница. Предлог буџета за идућу годину

Д. Божић чита предлог.

Председник напомиње, да ће приход бити увећан наплатом дугујућег улога.

М. Божић напомиње, да неби требало сав дуг да се употреби. него да се ипак одреди једна извесна сума.

Председник предлаже, да се сав приход од дугујућег улога употреби за Техн. Лист Скуп усваја и предлог буџета примљен је. а Управном Одбору и благајнику издата разрешница. _ Пројекат буџета Српског Те«, Листа.

Блегајник листа г. Раденковић чита предлог буџета. |

А. Петровић предлаже, да дугујући улог буде хонорар за сараднике на стручном додатку Председник изјављује да ће то бити хонорар за сараднике на Тех. Листу. — Скуп усваја.

На дневном је реду избор нове Управе.

(наставиће се) А. Велицки