Srpski tehnički list

— 107 —

чешће велике воде, почела је се оброњавати обала те је овај пссао морао бити извршен. — Пројект и предрагун израдио је и вођење надзора вршио т. Ник. Ристић инжињер. — Предузимач је био Стојан Јосифовић, коме је и зарада исплаћена у суми од 2462'67 динара из мостаринског приноса.

9, Извршено је грађење 8 камених пропуста, на путу Белољин — Блаце Јанкова Клисура. Исти су израђени по типу Мин. Грађевина, а предрачун је саставио и надзор водио виши инжињер Л. Живковић.

Пропусти су озидани ломљ. каменом пешчаром из Стубалског мајдана у кречном малтеру, и покривени су каменим плочама из истог мајдана. Фуговање споља и изнутра извршено је портланд цемент малтером. Пропусти су колаудовани, и зарада исплаћена предузимачу Негдељку Јовановићу, из држав. буџета у суми од 4766,84 динара.

10. Извршено је грађење полукружног на свод пропуста, 3,0 м. расп, преко Дреновачког потока, на путу Прокупље — Куршумлија, и обострана корекција нивелете пута на том месту. Пројект и предрачун саставио је и надзор водио г. Никола Ристић инж. — Темељи и стубови озидани су ломљ каменом пешчаром из Барлова, свод и ограда од тесаника барловског пешчара у портланд цемент малтеру. — Саграђени пропуст и корекција пута колаудовани су и зарада исплаћена предузим Радовану Радовановићу у суми од 6374,54 динара из бржав. буџета.

11. Извршено је грађење полуст. пропуста 3 м. расп. преко Поточићског потока, на путу Про

купље — Куршумлија. — Стубови су озидани од камена пешчара у кречном малтеру, а премошћен раст. дрв. конструкцијом.

План и предрачун је израдио и надзор водио г, Ник. Ристић инж.

Пропуст је колаудован и зарада исплаћена предузимачу Стратију Јоцићу од 1095 динара за државног буџета.

12. Извршено је грађење пропуста од 2. м расп. преко Лукомирског потока, на путу Прокупље — Лесковац. — Стубови су озидани од ломљ. камена из околине у кречном малтеру, а премошћен растов. конструкцијом.

План и предрачун је израдио и водио надзор г. Никола Ристић инж.

Пропуст је колаудован, зарада предузимачу није исплаћена.

13. Извршено је грађење полуст. моста преко Топличког потока, на путу Житорађа Дубово. Стубови су озидани од ломљ. камена из околине, у кречном малтеру, а премошћен растов. конструкцијом— План и предрачун је израдио и водио надзор г. Ник. Ристић инж.

Пропуст је колаудован и на име зараде испла-

ћено предузим. Стратију Јоцићу у суми од 500 дил. из окр. приреза.

14. Извршено је премошћавање пропуста преко Внноградског потока, на путу Прокупље—Куршумлија. — Конструкција је: гвозд. носачи — трегери — засвођени циглом у портланд цемент малтеру, и преко истих бетонска плоча са шљунчаним застором.— На ивицама су положени са обе гтранс тесаници од чврстог кемена пешчара, у којима је утврђена гвозд. ограда од угаоног гвожђа.—- Пројекат и предрачун саставио:је и надзор водно г. Лаза С. Живковић в. инжењер. — Предузимач је био Недељко Јовановић. — Посао је колаудован и надлежно одобрен.— Зарада предузимачу није ксплаћена. 15. Сем папред наведених, новосаграђених и оправљених објеката, по закону о јавним грађевинама, извршене су омање и хитне оправке обје ата и осигурања обала на појединим путовима, у режији од стране окр. одбора, по закону о уређељу округа и срезова, и утрошено из окр. приреза 5088,40 динара.

Јавне грађевине.

1. У овој години довршено је и колаудовано грађење двоспратног пуков. магацина у Прокупљу и рест зараде исплаћен је предузимачу Влад. Јоловићу у суми 10.336,11 дин, из буџета Министарства Војног.

2. У овој години извршено је довршење и колаудовање болничких зграда у Куршумлији, и предузимачу Топличкој Задрузи, на име зараде исплаћено 12.289,23 дин. из санитетског фонда.

8. У овој год. отпочето је и довршено, грађење зграде за поштанско телеграфску и телефонску станицу у Прокупљу.

План за ову зграду пројектовао је г. Бранко Таназевић архитекта, а предрачун је саставио г. Драг. Маслаћ, архитекта Мин. Грађевина. Зидање овс зграде отпочето је у априлу а довршено у Новембру, и колаудовање извршено у Децембру 1911 године.

Темељи ове зграде озидани су ломљеним каменом кречњаком у роман цемент малтеру.

Над темељом зграда је озидана добро печеном прокупачком циглом Зграда је покривена нарочито профилисаним црепом из Лесковачке фабрике. - Надзор је водио г. Никола Ристић инжењ. Предузимач је био Недељко Јовановић, коме је псплаћено на име зараде 30.000. 00 дин. из држав. буџета.

4. У овој години саграђена је нова школска зграда у општ. бањској код Куршумлије.

План и предрачун израдио је г. Лаз. С. Живковић, в. инж., зграда је колаудована и примљена од предузимача Тасе Димитријевића из Бресничића