Srpski tehnički list

— 12 — ,

Душан Станојевић Немањина 30 Алекса Биба. Краља Петра 79

Живко Леоновић Књ. Љубице 22—94. Светозар Петровић Књ. Љубице 25

Радомир Антић Зелени Венац 23 Никола Николајевић Кондина 26

Сима Павловић Јакшићева 9

Милева Јанковић Јованова 55

ЈЂубица Панић Чика Љубина 15 Младен Љубинковић Риге од Фере 10 Мих Степановић Краљевића Марка 19 Др. Марко Леко Васина 15

гадиша Лукић Доситијева 13

Јубица П. Ђерасимовић Космајска 30 Милош Милошевић Цара Уроша 34. Коста Поповић Душанова 55 Ернестина Јанковић Јевремова 75. Петар Саватић Балканска 95.

Јулијана В. Симић Грачаничка 14. Петар Младеновић Видинска 4.

Вук Стефановић „ранкова 27. Владисллав Ђорђевић Змаја од Ноћаја 10. Народно Позориште

Милорад Драгутиновић Космајска 9. Ђ. Новаковић Космајска 1.

Павле Стефановић Ломина 35.

Милан Протић Краља Милана 87. Милева Петровић Кнез Милетина 51. Димитр. Бошковић Краљ Милана 80. Арса Дреновац угао Косовске и Концине 1 Милутин Марковић Риге од фере 5. Бенцион Були Цара Лазара 5.

Мита Поповић Цетињска 8.

Дамњан Димитријевић Риге од фере 19.

Љуба Кујунџић Тодосијева 3.

Гавра Одаџић Бранкова 36,

Никола Пашић Позоришна 21. Живадин Бабић Милоша Великог 48. Димитрије Јовановић Космајска 53. Маса Ђорђа Илића Космајска 3. Исак Коен Вишњићева 13.

Јанић Костандиновић Душанова 34 и 38.

Аврам Фаркић Кн. Михајл. Венац 23. Катарина Рот Зетска 4, Макса Антонијевић Кнез Михајла 7.

Љубица Ђ. Крњац Јаванова 3.

Власник за Удруж. Срп. Инжењ, и А

Пројектантима планова за канализацију Е сопотвеницима имања у Београду,

При техничкој ревизији поднетих планова за канализацију од стране Одсека чине се примедбе и траже потребне измене и допуне на поднетим плановима. Затим се ради поступка по примедбама техничке ревизије планови враћају пројектанту и сопственику, те да се тражене измене и допуне у планове уцртају.

Међутим, одсек се уверио, да се ове измене и допуне на плановима често пута тако нестручно и неразумно врше. те сумња да се то заиста и увек ради са знањем и по

| упутствима квалификованих пројектаната и

дотичних сопственика.

С тога Одсек у интересу правилнијег рада при доношењу измена и допуна на плановима, а по примедбама техничке ревизије, овим извештава пројектанте планова за канализацију и сопственике имања у Београду, да ће у будуће Одсек предавати планове ради поправке на потпис дотичном сопственику или лицу, које он за то писмено овласти. Исто тако Одсек ће примати после натраг само оне поправљене планове, који буду спроведени нарочитим засебним актом, у коме ће се навести, да ли је поступљено по примедбама техничке ревизије или није, и уз то дати потребна објашњења и технички разлози. Али у сваком случају овај спроводни акт мора бити пошписан и од квалификованог пројектанта и од дотичног сопственика. Без овог спроводног акта и без оригиналног потписа пројектанта и сопственика на овоме акту, не може се план узимати у поновну ревизију нити се може одобрити.

О овоме се извештавају пројектанти планова за канализацију и сопственици имања у Београду ради знања и управљања.

ЧланоВима Удружења.

Моле се г. г. редовни чланови Удружења, који још нису узели легитимације за повлашћену вожњу на државним железницама, да у што краћем року ово учине, пошто је годишњи скуп на прагу, а других нарочитих повластица неће бити.

УПРАВА.

рхитекта Душан Божић инжењер

Одговорни уредник Јефта Т. Стефановић редовни професор Универзитета. Штампарија К. Грегорић и Друга — Београд.