Starmladi

Стр. $4.

СТАРМЈ1АДИ. —

Бр. 11. и 12.

10. октобар у Новом Саду.

НАШИ КОШУТОВЦИ. У Новоме Саду, Имају „свог Владу", Не трпе параду, Верно служе владу. Хеј Бала, Бала, Јеси нека хала. Полиција славна Била је исправна, Права кошутовска, Чувала је војска. Хеј Бала, Бала, Јеси нека хала! Јуначка је била, Није се опила, Никог није била, Опход угушила. Хеј Бала, Бала, Јеси нека хала! А грађанству милом, Створила је силом, Штрајк да се продужи Тек да нас задужи ... Хеј Бала, Бала, Кошутовска хала!

НАШИ РАДИКАЛИ. Радикали, радикали, Велики и мали, А што сте се опет Тако угашкали? Еј Јашо, Јашо, Еј тужан Гашо! Шта је са програмом, Сиње кукавице? С општим правом гласа, Кошутске брњице? Еј Јашо, Јашо, Еј тужан Гашо! Које је издајство Ово већем твоје? Не зна му се броја, Еј бруко моја! Еј Јашо, Јашо, Еј, тужан Гашо. Народом ће ипак, Опсенар да влада, Телад ће и даље, Под ножем да страда. Еј Јашо, Јашо, Кошутова снашо! Стармлади с. р.

ПОСЛОВИЦЕ и ИЗРЕКЕ. — Афричког племена Зуахели. Четрдесет језика, четрдесет су копаља. (Хм, а колико су језика четрдесет и један будак?!) Брадва. Мајмун не види своја рођена леђа, него само суседова. „Заетава". Прво пролази у „љубави" време, а после пролази с временом љубав (народна). Српски Кошутовци. Кокош сиромашног човека не носи јаја, а ако и снесе, не лежи на њима, ако и лежи, не излеже „пилиће", а ако их и излеже, однесе их јастреб. 5рес1а1:ог, власник календара „Свој Сво.ме". Бог је два пут погрешио, кад је створио злато и радикале. Чешагнја.

НИКАД ВИШЕ У ЖИВОТУ! На конгресу мира, заборављене ствари продају се буд зашто. Хиљаду празних шампањских Флаша. Осамдесет испушених лула мира. Шесет изгњечених Фотеља за спавање. Четрдесет пари каљача мира. Седамдесет празних сандука за цигарете. Две метарске центе макулатуре. Пет туцади шлоФкапа, сасвим нове, једино су у седницама употребљене. Три литре мироносног мастила — може се употребити и за објаву рата. Четрдесет празних кутија од ајвара. Стодвадесет комада шпгнске (морске) трске, поклон од шпанског краља, да се испраши конгрес МИра. „Фигаро".