Starmladi

Стр. 10.

— СТАРМЛАДИ

Бр. 1. и 2.

У АЛБУМ — ЊИМА. Мисли чувених писаца. Шта је већина? Већина је глуиост. Разум је увек бпо само код мало њнх. Шилер. ПОСЛОВИЦЕ. Не буд туђ онда кад можеш да будеш свој. ЈГитинска иословнца. МУДРЕ ИЗРЕКЕ. Кад би нешто Ј. Т. био проглашен за цара животиња, онда би у место лава на то место дошао — магарац. * Како загребачки уредник „Народног Гнусника" увек истину говори, — чудо да га не изаберу за председника каквог лажовског ловачког друштва. * — Христос је некад јашио на магарцу, а данас би многи магарац узјашио на Христа: Ј. Т.

НА ТАТРИ. Вођа: Изволте пазити милостиви госиодине, добро при силазу на овом месгу, опасно је овде, одатле је већ миого њпх сломило врат. Госаодин: (својој жсни) Драга моја, Саро, иди ти напред. Но треба му. Једво!" познатог даљца, замоли његов сусед да му позајми кашику. — У нашој кућп, одговори шаљивчина, нема шга ни руком да се иоједе, а камоли да пма јела за које би нам кашпка требала. Даљац.

КРУПНЕ аАМЕРКЕ. Уостнопичар : Па пхта ви као имате да замернте тој рпбпУ Тост: Нишга, само јој је глава тако близо репу.

Чивутска иосла. —■ У кћер, дајем 60.000 круна, али ако мп сбећаш да ћеш сваког гпабеса (суботе) затварати радњу, даћу ти 80.000 круна. — Зиаш шта, тасте, дај ми 100.000 круна, па ти обећавам, да нећу нпкад ни отварати д} ћан. СМЕШАН ОВИЧАЈ. Један Чивут, перјар, ушао у дворнште а псето га с очпју нападне, да бп се одбранио саже се да дигне камичак са земље који се предњпм налазио, те да се њпме одбрани. Но пошто је зима била те се камичак замрно, није га могао у брзини подпћп, те узмичућп ста де гуиђати: — Смешан обччај, — овде не везују пса него камење.

Женина аљкавост. Вратио се муж кући, па затекао сито на својој столпци, где га је жена, после употребе, оставила. Чим опази како му је сито заузело место, оде па се ухвати за клин о који се веша сито, и такооста впс(ћп уза зпд. Угледавган га жена у тако чудном положају, брже га запита: — За бога, шта то радпш? — Шта друго да радимУ! Село спто на моје место, а ја се на његово обесио. Араиски. 0 г л а с. Купујем сваку количину јаја и плаћам најбољу цену. Мућкове плаћам као специјалптет, круну по комаду. Понуде ваља слати на Антикајгановића будубег бина. ЈЕДН0 ПИТЛЊЕ. Ових дана је »Србобран« донео вест дарг санска влада троши 80 хиљада Форинат^ субвенцију разних листова од којих с/ скује да или хвале владу — или г уста завезана. Ко све те јасле г дан погађач — који није врач.