Starmladi

Бр. 6.

— СТАРМ Л А ДИ.

Стр. 45.

□ Црногорска влада моли Бога, да не снива — земљотрес. Д Неко моли Б01 а, да не снива — Хардена. Ердељан еш Чанак моле Бога, да снпвају — апсану. -|- Дитерарнн мајмуни, моле Бога да не сннвају — п Стармладог и . ^ „Сгарнладн« моли Бога да не снпва да га пресађују. @ Један професор новосадске гимиазије моли Бо1-а. да не смнва пре псшгга —- сграјк. |1§ Један књиговођа, једне велпке српске установе, молп Бога. да пе снпва — пугописне цргице из Србије на рачун сри. нар. нозоришга од Симе СтанојевиКа. >■§$ Одговорни уредник ,.2кзг1;ауе' молиБога, да бар не сшша »Штампу" пз Србије. * Др. Сос, молн Бога, да не снива — Др, Малешевпћа. А наша админпстрацпја једнно моли Бога, да снива — иаплаћени дуг од свнју којима је послала уз овај број опомене: Администрација ,.Стармладог".

У свкт. У свет, у свет>, тако чесшо Шажу&у му болне груди, Ој у свеш бих, аљ на жалост И тамо су, кажу — луди.**) ПОЗНАВАЊЕ. — Себи у албум. Познат' змију шаренију, За то н-ису нужне мреже. Ал иознаши отровнију То је мучно у то је тсже. **) Јако€ не би ри, у .иејју луде — него -чг/ју нељу г т,е — као биеши магариц шежџ жџеошгтама. Пр. Ур. ,.0т."

МОМЕ РАДИКАЛСКОМ ПВОТГАМУ. Уз наш програм свак би стао Кад би могло бит\ Да с' иоглади жо трбуву Па да буде сит. ДАНАШЊП СВЕТ (самосшалски). Са каменом вавек само живе туку, А мртваца када у гробницу свуку, њега земљом бију да му буде лака — Тек жежелу хвала одаје се свша. ДАНАШЊА ХВА.ТА (у „Застави"). У гвожђс лакше концем се боде,, С цуром се свадиш лакше је брвле, Лакше је можда пити и воде, Но шриет' да те лудаци хвале. ОД ПОНА ДО КОВАЧА. Слабу вајду брале има Који ропске ланце кује; Данаске се боље плаћа, Оном ко их наручује. Ковао је ланце тешке За модерно доба новб, Ковао је, али среЛу СреЛу себи није сков'о. Јадни брале\ залуду се По каркци*) снажно туче, Када слабо за то хајеш Ко &е ланце те да вуче. А иоштење своје можеш Знај у ветар сво да бројиш Док иред иодлим питковима Са иогнутом главом ешјиш. А све дотле док то бива Нема теби аомагача, А далеко увек биЛе Знај од тиа до ковача.

*) ра,цикалсквј еиони.