Starmladi

Стр. 64.

С Т А Р М Л А Д И

Бр. 8

ШР' Ј Завод за ■чпихЈћ.ез^е одела ***ЦВ1 ЈОС0ФА ФУКСА IНОБОМ САДУ

Сад пред празнике пошаљите своја упрљана или избелела одела, па ће те их добити натраг очишћена илл бојадисана — као нова новцата. У мом заводу се по амераканском систему, вештачки паром чисте одвла за господу, госпође и децу. Даље, декорациони штофови , твписи, завесе, чипке и т. д. Уметничко бојадисане свиле, вунв, крзна, кожв и т. д. Налози са стране оправљају се брзо и тачко на минут а све по врло умереној цени.

тражим закупника под лиденцију, или ор така с капиталом за производ истога. Евентуално би продао сасвим право на производ истога, или за поједине крајеве јеФтино под лиценцију дао. Сви досадањи модели црепа на уклапање имају тај недостатак, да она страна, која се увлапа, кад се на рами за сушење стави —• виси, те док је још цреп од блата, непечен, тај део се лако превија, па је под исти нотребан дуж целе те стране која раму не доиире подметач; тек усљед мог проналаска на ком цела горња иовршина црепа у равној површини лежи — могу се цреиови на обичној дасци или рами ставити, а осим тога имају и ту предност да редови једно испод другог стављени поред свег уклапања дозвољавају водоравно помицање — које код досадањих црепова на уклапање није било могуће. Једном реч:и цреп овај је две незгоде код досадањих црепова уклонио. Понуде ваља слата на: П. Крстоношсгћ, Нови Сад.

За мој под бр. Е 3558 пријављени ј!ашм Ц ]К1 иа уКлабам (у-гор)

у МЕЛЕНЦИМАЈ (ТорИЈШЈ ВДШВЈИ) 37- Тзт-жиој! "ЗГга-рс^ој ошборш је од 1Ј(Ш.)1маја-до 1. С№.) свш. о. I. Специјално^лечи: СебОШИНСДХЈЈОНиЧНу рвУ)У»У, СЦрофулу у свима њеним облицима и појавама. КореРолешн,! које нису у стању биле никакве лековите мастиј излечити, — нарочито рЈОТЈ В ?ГНГ1|0. Код женских НвуЈЈ2ДаН НрВоШоН, и живчане болести. Сигуран успех у лечењу Ј {0сшобоље *[Сат5 Ј ЈЧв<го5Ј5 -а, у коме премап^ује најчувенија интернационална кунатила. Са успехом лечи заСШаЈЈШ лувС. У купатилу ординира званични купалишни лекар др. Љубомир ДујУШђ, лекар клужке клинике. Станови се састоје из чШлр модерно удешена хошела са 74 собе, Курсалон, Нафана, избрсна Нухн&а, добра јмузиНа, цбешнн карН са удобним клупама, 1ласо8нр, НУ^лана, билиард, стоји на расположењу купалишним гостима Ближа извешћа и проспекте на захтев и бесплатно шаље Каменко Пмперски, деловођа купалишви.

Цена је листу: на годину К 8, на % године К 4, на у 4 године К 2. „Стармлади" излази 1. и 16-ог сваког месеца. Рукописи се шаљу на уредништво. Иретплата се шаље на администрацију „Стармдадог" у Нови Сад (ЦјтЈЛек), Дунавска улица број 10. УРЕЂУЈЕ: СТАРМЛАДИ. (Поједини број 30 пот.) Одговорни уредник: Петар Крстоношић.

Власник и издавалац: М. КрстоношмК

Штампарија Учитељског Д. Д. „Натошевић" Нови Оад.